Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Με οξεία αίσθηση του τι σημαίνει πολιτική αθλειοτητα





 Με μια οξεία αίσθηση του τι σημαίνει καιροσκοπισμός και πολιτική αθλιότητα γράφει σε κύριο άρθρο της η Καθημερινή τα εξής ωραία σχόλια: 
«Ορισμένοι πολιτικοί που έχουν διατελέσει υπουργοί επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον προκλητικοί. Υποδυόμενοι τους γενναίους πολεμίους των Μνημονίων και της λιτότητας εμφανίζονται ως φίλοι του λαού. Δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους, όμως, για να εξηγήσουν το πώς δικές τους πράξεις οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Αυτοί ξεπέρασαν κάθε όριο διορισμών στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, αυτοί έδιναν παράλογες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αυτοί πρώτευσαν στη φαυλότητα και στον παλαιοκομματισμό. Κάποιοι εξ αυτών έτρεξαν να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, οσφριζόμενοι και πάλι εξουσία. Κάποιοι άλλοι έχουν βολευτεί ως βουλευτές και κάνουν κριτική στην κυβέρνηση εκ του ασφαλούς. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, όμως, την υποκρισία και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους…»

Τι μας λέει λοιπόν η αστική φυλλάδα; Δεν γνωρίζει τάχα οτι αυτό είναι το ανθρώπινο «υλικό» των κομμάτων την πολιτική των οποίων στηρίζει, έστω και με τις εκάστοτε κριτικές παρατηρήσεις της; Άτομα των οποίων η πρακτική, συμπυκνωμένα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχρειότητα. Αυτά τα άτομα, και εκείνα μεταξύ των που ακόμα  δεν έχουν εγκαταλείψει τα σκάφη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σαν τους αρουραίους από τ’ αμπάρια του σκάφους που βουλιάζει, τέτοια άτομα απαρτίζουν το στελεχικό δυναμικό τους.

Μήπως προσπαθεί να μας πει ότι τέτοια σαβούρα που βρωμάει ψοφίμι μαζεύει τώρα κι ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανοικτούς με λαγνεία εξουσίας κόλπους του; Εμείς το ξέρουμε. Κάποιοι άλλοι πολίτες που ακόμα δεν αντιλαμβάνονται, όμως, την υποκρισία τους, την φαυλότητα όλων αυτών συμπεριλαμβανόμενων και των φυλλάδων που στηρίζουν την πολιτική τους, απομένει να «βγάλουν τα συμπεράσματά τους…»

Μέχρι τότε, θα βγαίνουν κάποιοι «ευφυείς» γραφιάδες, όπως ο Χ. Γιανναράς, από τις πολεμίστρες της Καθημερινής να βάλουν με πυρά κατά της «απαιδευσιάς των πολιτικών που κυοφορεί τερατογενέσεις», και να μοιρολογούν για το σφετερισμό της «ελληνικότητας», ή άλλως του «πατριωτικού ελληλοκεντρισμού», την εκπροσώπηση του οποίου διεκδικούν «κάποιοι κλόουν της πολιτικής σκηνής […] ακριβώς με τις προδιαγραφές που βολεύουν απολύτως τη δολιότητα της ‘αριστεράς’ και την ευτέλεια της Ν.Δ»… Και, τέλος πάντων, να υπονοούν πως όταν σιχαθούμε τους αχρείους πολιτικούς, υπάρχει πάντα και η λύση του Εθνικισμού μείον τους πολιτικούς…    
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου