Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μια μικρή (ας το πούμε) ένσταση…




Σε αναφορά με την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα,

η Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ολόκληρη παρακάτω) λέει πως «Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί γραμμή "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό και οικονομικό - πολιτικό επίπεδο».

Αλλά, βρε αδελφέ, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως η Γαλλία και πιο συγκεκριμένα η αριστερή κυβέρνηση του Ολάντ. Μην τα παραβλέπουμε αυτά…


[Μεταφράζω από την Humanité-in-English]
«Εκφράζοντας την "αλληλεγγύη της Γαλλίας" προς το Ισραήλ, με το πρόσχημα των επιθέσεων με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, χωρίς να αρθρώσει λέξη για τις βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες, συλλήψεις και τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μόλις εμπλέξει τη χώρα μας σε παράνομη επιχείρηση ενάντια σε έναν λαό που αγωνίζεται για την επιβίωσή του - τον παλαιστινιακό λαό.
Ακόμη χειρότερα, δηλώνοντας ότι είναι στο χέρι της "ισραηλινής κυβέρνησης να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προστατεύει τον πληθυσμό της που αντιμετωπίζει αυτές τις απειλές», ο Γάλλος Πρόεδρος υποκινεί τον πόλεμο. Δεν είναι πλέον μια περίπτωση απλής συνεργίας, αλλά είναι μια επίσημη εμπλοκή της Γαλλίας από την πλευρά της ισραηλινής Δεξιάς. Από τώρα και στο εξής, το Παρίσι δεν συμφωνεί απλά με τις διπλωματικές φόρμουλες που περιγράφουν τις ενέργειες του Ισραήλ ως "δυσανάλογη". Το Παρίσι ανοιχτά παίζει την κάρτα της σύγκρουσης, της καταστροφής, του θανάτου και των μαζικών φυλακίσεων. Οι γαλλικές αρχές επιτρέπουν οι Γάλλοι πολίτες να ενταχθούν σε ένα ξένο στρατό ον ισραηλινό στρατό), πράγμα που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δίκαιου. Δέχονται έναν τοίχο περίπου 700 χιλιόμετρα σε μήκος, η κατασκευή του οποίου καταδικάστηκε από διεθνείς οργανισμούς. Δέχονται το απαρτχάιντ που είναι εγκαθιδρυμένο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Δέχονται και υποκινούν τον πόλεμο, ενώ η κάθε προσπάθεια τους θα έπρεπε να στοχεύει στο τέλος της βίας και στην οικοδόμηση της ειρήνης.
Ο Φρανσουά Ολάντ έχει πάρει θέση . Δεν είναι με τους ισραηλινούς ειρηνιστές και σίγουρα δεν είναι ότι με τον παλαιστινιακό λαό που καταπιέζεται, μαρτυρά και σπαράσσεται»


Έτσι, για να μην νομίζετε δηλαδή οτι η "δεξιά" εχει περισσότερο νεύρο απο την "αριστερά".


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης
Δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και εκφράζουν με Κοινή Ανακοίνωσή τους, την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης. Το κείμενο της Κοινής Ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης.
Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση καταδικάζουμε τη βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και καλούμε τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν, ώστε να δυναμώσει το κύμα καταδίκης του Ισραήλ, να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.
Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι και οι ευθύνες των ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης κι αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.
Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί γραμμή "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό και οικονομικό - πολιτικό επίπεδο.
Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαιτούμε:
  • Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού, και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου