Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δεν ειναι η πρωτη φορα... (ΜΗ17)




 
Τα ερωτήματα για την  συντριβή του αεροσκάφους της πτήσης «ΜΗ17» στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας Ντονέτσκ, είναι πολλά και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα απαντηθούν ποτέ.
Απο τις δηλώσεις ύπατων μελών της διακυβέρνησης των ΗΠΑ, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το γεγονός για να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Ρωσία να πάψει να παρέχει βοήθεια στους αυτονομιστές της περιοχής.
Κατά την Washington Post «Επιβεβαιώνοντας τις εκτεταμένες αναφορές των προκαταρκτικών συμπερασμάτων των ΗΠΑ, ο Ομπάμα δήλωσε ότι το αεροσκάφος "κατερρίφθη" την Πέμπτη από πυραύλο επιφάνειας-αέρος που εκτοξεύτηκε από αυτονομιστικό έδαφος».

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως, εάν  η πτήση των Μαλαισιανων  Αερογραμμών  MH17 κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, όπως πιστεύεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τότε «ο εξοπλισμός έπρεπε να έχει έρθει από τη Ρωσία». Κάλεσε την Ευρώπη να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να "θέσει στον Πούτιν σε προειδοποίηση" ότι  δεν πρόκειται να παραμείνει άπραγη.  

Από την μια η δυτική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε πύραυλος εδάφους-αέρος, απ’ την άλλη λένε πως οι αυτονομιστές δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει την περιοχή και να διεξάγει έρευνα. Ήταν πράγματι πύραυλος, ή μήπως το αεροπλάνο είχε ηδη τον εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο πριν την απογείωση του; 

Όπως γράφει ο Ριζοσπάστης σήμερα, 

«Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.
Για παράδειγμα, πώς ένα πολιτικό αεροσκάφος εκτελούσε πτήση σε μια περιοχή όπου διεξάγονται ένοπλες συγκρούσεις, με τη χρήση μάλιστα και αντιαεροπορικών συστημάτων; Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν εκδώσει εντολές για την αποφυγή πτήσεων από εκεί και, αν ναι, ποιες ήταν αυτές; Γιατί αμέσως έσπευσε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Ποροσένκο, να μιλήσει για κατάρριψη, δηλώνοντας ότι δεν το έκανε ο ουκρανικός στρατός και γιατί τα αστικά ΜΜΕ υιοθέτησαν την άποψη της κατάρριψης και αυτά τη στιγμή που ακόμη τίποτα δεν έχει εξακριβωθεί για την αιτία της πτώσης; Λέγεται ακόμα ότι μισή ώρα μετά θα περνούσε από το ίδιο σημείο αεροσκάφος με τον Βλ. Πούτιν. Έχει σχέση αυτή η ιστορία με τις ραγδαία επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις διαφόρων διεθνολόγων περί καμπής, διεθνούς ζητήματος, αφού υπήρχαν επιβάτες από διάφορες χώρες, περί επίθεσης στην Ευρώπη και πού αποσκοπούν;
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία που συντονίζει τις πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο (Eurocontrol) ανέφερε χτες ότι ο αεροδιάδρομος «είχε κλείσει από τις ουκρανικές αρχές από την επιφάνεια έως το επίπεδο πτήσης 320 (κατά προσέγγιση 32.000 πόδια) αλλά ήταν ανοικτός στο επίπεδο όπου πετούσε το αεροσκάφος». Ακόμα, οι «Μαλαισιανές Αερογραμμές» ανακοίνωσαν χτες ότι οι πιλότοι του «Μπόινγκ» υπέβαλαν «σχέδιο πτήσης με το οποίο ζητούσαν να πετάξουν στα 35.000 πόδια» αλλά «μόλις εισήλθε στον ουκρανικό εναέριο χώρο, η MH17 (σ.σ. η πτήση) έλαβε οδηγία από την ουκρανική υπηρεσία εναέριου ελέγχου να πετάξει στα 33.000 πόδια».

Η ετοιμότητα και η αμεσότητα με την οποία οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν το γεγονός για να κερδίσουν «στα σημεία» του πόλεμου προπαγάνδας, ανεβάζοντας τον βαθμό πίεσης που ασκούν στην Ρωσία, δείχνει ότι το περίμεναν να γίνει, σαν να το είχαν προσχεδιάσει. 

Η εκτίμηση ότι δεν θα δίσταζαν να προβούν σε τέτοιο μαζικό έγκλημα στο πλαίσιο του γεωπολιτικού παιχνιδιού που παίζουν δεν θα ξένιζε κανέναν.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που οι κέρβεροι αυτού του ηθικά  φαληριμένου συστήματος θα διαπράξουν μια θηριωδια... 


... με την ίδια ευκολία που εσύ κι εγώ ρίχνουμε το χαρτί στο τραπέζι παίζοντας ξερη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου