Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τραμπ δείχνει τα λευκά δόντια του στον κίτρινο τίγρη



Μαθαίνω από τους Financiαl Times ότι...
«Ο Donald Trump σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα Εθνικό Συμβούλιο Συναλλαγών [National Trade Council - NTC] μέσα στον Λευκό Οίκο για να επιβλέπει τη βιομηχανική πολιτική και θα διορίσει ένα γεράκι εχθρικό προς την Κίνα, που είναι και ένας από τους αρχιτέκτονες του λαϊκίστικου οικονομικού προτάγματός του Trump, για να διευθύνει τη νέα ομάδα. 
Ο κ Trump έχει επιλέξει τον Peter Navarro, έναν οικονομολόγο σπουδασμένο στο Harvard, ως επικεφαλής, κατά πληροφορίες της Financial Times. Ο συγγραφέας των βιβλίων όπως το "Death by China [θάνατος (κατασκευασμένος) από την Κίνα]" και "Crouching Tiger: What China’s Militarism Means for the World [Ο συσπειρωμένος Τίγρης: Τι σημαίνει ο  Μιλιταρισμός της Κίνας για τον Κόσμο]", έχει για πολλά χρόνια προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ εμπλέκεται σε ένα οικονομικό πόλεμο με την Κίνα και θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση - ένα μήνυμα που ο εκλεγμένος πρόεδρος πούλησε στους ψηφοφόρους σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας»
Αυτό είναι μια ακόμα υπενθύμιση σε όλους αυτούς που, φευ, "ανακουφίστηκαν" που εκλέχτηκε πρόεδρος στις ΗΠΑ ο απαισιότατος "φίλος του Πούτιν", ή λυπήθηκαν που δεν βγήκε το άλλο, το πιο σιχαμερό φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, η Κλίντον... Το γεγονός ότι το πάνω χέρι έχει η μία μερίδα των πολυεθνικών που βλέπει την Κίνα σαν τον μέγα εχθρό αντί της άλλης, που βλέπει αναλόγως την Ρωσία σαν τέτοιον... δεν κάνει τον πλανήτη πιο ασφαλή.

Και ένα θέμα είναι πώς θα μπορούσε να ελιχθεί ανάμεσα στις μασέλες των Ιμπεριαλιστών μια λαϊκή κυβέρνηση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, για να σταθεί ένα φιλολαϊκό πρόταγμα...

... Μια κυβέρνηση που δεν θα συγκρίνεται με την παρούσα (ή τις προηγούμενές της) ούτε όπως ένα βουνό  χρυσάφι μ' ένα σωρό κόπρανα...

Cartoon borrowed from New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου