Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Με ποιόν έχει ενοχληθεί ο ανενόχλητος;


Ν. Μπογιόπουλος για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους: "Αυτή η κυβέρνηση ό,τι δεν μπορεί να το ξεπουλήσει πασχίζει να το εξευτελίσει και να το μαγαρίσει" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Το όργιο κτηνωδίας και αυταρχισμού που εκδήλωσαν οι δυνάμεις καταστολής χτες απέναντι σε διαδηλωτές στην Καισαριανή και σήμερα σε πορεία συνταξιούχων, σχολίασε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην ραδιοφωνική του εκπομπή.
Ο δημοσιογράφος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος άφησε να διαρρεύσει ότι παρακολουθώντας τα χημικά και το ξύλο που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ σήμερα οι απόμαχοι της δουλειάς ένιωσε θλίψη, απογοήτευση και οργή εκτίμησε ότι ο Τσίπρας προχώρησε σε μια εκδήλωση υποκρισίας, φαρισαϊσμού και επικοινωνιακής τρίπλας.
Αφού ο Ν. Μπογιόπουλος έκανε μια αναφορά ότι τα «αριστερά» ΜΑΤ έχουν παρελθόν στο να βιαιοπραγούν απέναντι στον «εχθρό λαό» και μας θύμισε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η δέσμευση για κατάργηση των ΜΑΤ.
Η πολιτική ευθύνη για όσα διαπράττουν οι δυνάμεις καταστολής ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό τόνισε ο ίδιος  και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με τα δήθεν αριστερά και τα δήθεν δεξιά ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Τα ΜΑΤ είναι ταξικά. … Όπως και στις άλλες περιπτώσεις έτσι και σήμερα στην περίπτωση του χτυπήματος των συνταξιούχων αυτό το οποίο αποδείχτηκε   είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να το ξεπουλήσει πασχίζει να το εξευτελίσει και να το μαγαρίσει».



*****

Το χτύπημα, χτες, με χημικά, της μεγάλης διαδήλωσης των συνταξιούχων και η κλιμακούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από το πόρισμα των «ειδικών» για τα Εργασιακά και την αντεργατική πολιτική της, επαληθεύουν την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει με κάθε τρόπο το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που προϋποθέτει θυσίες δίχως τέλος για το λαό και ένταση της καταστολής ενάντια σε όποιον αντιδρά και αμφισβητεί την πολιτική του κεφαλαίου.

  • Απάντηση δίνουν συνδικάτα και φορείς του κινήματος με κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν σήμερα και τις επόμενες μέρες (την Πέμπτη 6/10 κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία και τα νοσοκομεία), ενώ και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

*****

Ενόχληση Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους - Ζήτησε να μην επαναληφθεί Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετέφερε την ενόχλησή του στον Νίκο Τόσκα για τη χρήση χημικών και ζήτησε να μην επαναληφθεί. 

Κι από Red Rock vιews: Επειδή το σχόλιο της Aυγής ήταν πολύ σύντομο, το συμπληρώνω με μία ρίμα...

Αυτός που επιμελώς φροντίζει να ξεπουληθεί 
Ως κι η μασέλα της γιαγιάς του, έχει ενοχληθεί 
Δήθεν, που τον παπού του ψέκασαν μ' εντομοκτόνα 
Γιατί τον είπε κλέφτη, ψεύτη και απατεώνα 

Αυτός που μας πουλάει φτηνά αλυσοδεμένους 
Κι εισπράττει απ' τ' αφεντικά του οχι μόνο επαίνους 
Που όταν σου λέει " θα φας καλά", εννοεί φόλα 
Άραγε θα ενοχληθεί αν τον πω "καριόλα"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου