Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καλά ρε παιδιά, τι σπρώχνετε;



Ενώ στην Ευρώπη η συνθηκολόγηση περνάει με ασφάλεια  πάνω απο τη γέφυρα που έχτισε ο Σύριζα, με πρωτομάστορα τον Β, στην Ελλάδα η γέφυρα είναι  ήδη έτοιμη από μέρες.

Όλο το πολιτικό φάσμα μέσα στη βουλή και απέξω, με τους "μηχανικούς" διαμόρφωσης της κοινής γνώμης σε έξαρση, σπεύδει να στηρίξει τους χειρισμούς της άκρας πολιτικής χειριστικότητας -

εκτός απο...

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που έξαφνα γίνεται συμπολίτευση, δια στόματος του Κυρ. Μητσοτάκη, ήδη χαιρέτησε την "στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό" του Σύριζα και υποσχέθηκε πως, αν συνεχίσει έτσι, οι «76 βουλευτές της θα του παρέχουν τη στήριξή τους».

Ο Κυριάκος τα είπε όλα, και για λογαριασμό όλων -

εξαιρουμένου μόνο του έρημου του... :

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση προσέρχεστε έχοντας τη στήριξη του Κοινοβουλίου, τη στήριξη σίγουρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να πετύχετε μια λύση η οποία θα είναι εθνικά ωφέλιμη, η οποία θα μπορέσει να επαναφέρει τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης, χωρίς να διακινδυνεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο»
[...]
«Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η Ελλάδα πάντα στην Ευρώπη. Αυτό είναι το βασικό αξίωμα, αυτό είναι το αδιαπραγμάτευτο αξίωμα στο οποίο πιστεύω ότι σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα συμφωνούμε»
[...]
«να συμφωνήσουμε ως χώρα σε ένα συνεπές και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Οφείλω να επισημάνω ότι αυτό το οποίο είπατε σήμερα, ότι το 70% των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου είναι στη σωστή κατεύθυνση - δεν το είπατε για πρώτη φορά, το είπατε και στη Γερμανία - εγώ το ακούω πολύ θετικά. Είναι πράγματι έτσι». 

Καλά ρε παιδιά, τι σπρώχνετε; Με λίγη υπομονή, όλοι θα φτάσουμε στο ταμείο. Που πήγαν οι καλοί τρόποι κι ο πολιτισμός σας; 


"Ευρωπαίοι" σου λέει...
Ντροπή!

Έτσι που κάνετε θα καταλήξουμε από τώρα να λέμε όλοι πως είχε δίκιο το...
τέλος πάντων, αυτό που έλεγε πως υπάρχουν μόνο δύο κόμματα στη βουλή!



✴✴✴
Cartoon borrowed from here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου