Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

η " καύση" μάλλον δεν θα αργήσει να ολοκληρωθείΟ Τσίπρας λέει «Κερδίσαμε μία μάχη όχι όμως και τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας». Ό στενός κύκλος συνεργατών και συμβούλων του, με τον τεράστιο μηχανισμό των μέσων ενημέρωσης να τους στηριζει, αντί απολογίας παρουσιάζουν τον εξευτελισμό τους, μα και την περιφρονηση προς την χώρα που εδειξαν με εξοργιστικη αλαζονεία οι εταίροι τους, σαν "νίκη".

Αν είναι δυνατον!


Λογικά, το να λένε πως κέρδισαν μια μάχη ο Τσίπρας και οι γύρω του, είναι το ίδιο με το να λένε πως πέτυχαν αυτό που εξαρχής είχαν σαν στόχο τους: να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό κείμενο
που αρχιζει

  • με δήλωση πως  "εκτιμούν θετικά" τα πεπραγμένα των τελευταιων 5 ετών - δηλαδή να φιλήσουν εκεί που εφτυναν - 

Και συνεχίζει
  • Με όρκους πίστης οτι θα σεβαστούν ολες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων
  • Με αποδοχή της περαιτέρω επιτήρησης 
  • Με διαβεβαιώσεις οτι δεν θα κάνουν τίποτε χωρίς την έγκριση των επιβητόρων τους
  • Με ανάληψη του "καθήκοντος" να συνεχίσουν το συμφωνηθέν απο τους προηγούμενους  πρόγραμμα του οποίου άλλαξαν τον τίτλο
  • Με υποχρέωση να δείξουν λεπτομερειακά τι ακριβως θα κάνουν στους εταίρους για εγκριση, κι αν δεν εγκρίνουν δεν ισχύει η συμφωνία

Αυτό το αίσχος   είναι η "νίκη" τους.

Θα ηταν πιο πειστικοί και πιο ανθρώπινοι αν έλεγαν πως προσπάθησαν μάταια να αλλάξουν κάτι και πως, για να ξεπεράσουν το στημένο εμπόδιο μπροστά τους, αναγκαστικά έκαναν ένα συμβιβασμό, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε. Μα ούτε και προπαγανδιστικά δεν φαίνεται να θέλουν να κρατήσουν κάτι απο την αντιμνημονιακή ρητορεία τους.

Αναγκαστικά λοιπόν καταλήγουν σε ακραιφνή Γκαιμπελισμό αντανακλώντας την πραγματικότητα μέσω παραμορφωτικών κατόπτρων. Παράδειγμα: Η Αυγή δημοσίευσε χτες μια δημοσκόπηση, που πρακτικά δεν είναι δυνατό να αφορά το αίσχος των πεπραγμένων  των τελευταίων ημερών,  η οποία δείχνει το λαό να κρίνει πως η στάση της κυβέρνησης αποκαθιστά την "εθνική περηφάνεια μας", και το λαϊκό  έρεισμα του Συριζα να φουσκώνει εντυπωσιακά. Δημοσιεύοντάς την αμέσως μετα την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης, την παρουσιάζει σαν απόδειξη οτι "ο λαός επικροτεί".

Η στάση τους, η απροκάλυπτη προσπάθεια να πείσουν εναν ήδη μισοπάλαβο από την σφαλιάρα λαό πως το να υποκύπτει σε βία, τρομοκρατία και εκβιασμό και να ταπεινώνεται είναι εθνική υπερηφάνεια, είναι μεν προοίμιο χειρότερων ταπεινώσεων με αντίκτυπο το βάθεμα της εξαθλίωσής του, αλλά και σημάδι οτι ο εμφανής πλέον συγκερασμός της σοσιαλδημοκρατίας με το φασισμό σε επιπεδο ιδεολογίας προϊδεάζει την εναλλαγή τους σε πολιτειακό επίπεδο - όταν απ' αυτό το τελευταίο χαρτι δεν θα έχει απομείνει άλλο απο αποκαψίδια. Και οτι αυτή η " καύση", μάλλον δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Γι αυτό το τι θα κάνει το ΚΚΕ τώρα, το τι είδους αντιπολίτευση και όχι μόνο θα κάνει, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Το μόνο που αληθεύει απ' την δήλωση του Τσίπρα είναι πως «οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου