Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Lagarde: 'σταματήσαμε την κατάρρευση'



Μαντέψτε αν το παρακάτω είναι στίχοι μουσικής «ραπ» και ποιανού είναι!  

“We stopped the collapse,
we should avoid the relapse,
and it’s not time to relax,*
(σταματήσαμε την κατάρρευση, πρέπει να αποφύγουμε υποτροπιασμό, και δεν είναι καιρός να χαλαρώσουμε)

Oχι δεν πρόκειται για στίχους κάποιου τραγουδιού σε στυλ «ραπ». Αυτά τα λέει η Christine Lagarde, διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, το οποίο πρόσφατα έκανε μια «περικοπή» στην πρόβλεψή για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η επιτάχυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας που προβλεπόταν για το τρέχον και το επόμενο έτος, θα είναι βραδύτερου ρυθμού από ότι φαίνονταν πιθανό πριν από τρεις μήνες.

Παρατηρώντας τις δύο ταχύτητες της παγκόσμιας οικονομίας  με τις αναδυόμενες οικονομίες να αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, το ΔΝΤ συνιστά την τόνωση της εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη στις προηγμένες χώρες.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να ήταν και ο σκοπός της «εμποροπανήγυρης» του Νταβός όπου επικρατούσε σχετική αισιοδοξία ότι από φέτος ξεκινά η ανάκαμψη.


Όποια  κι αν είναι εξέλιξη της οικονομίας, οι δυο ταχύτητες θα εξακολουθήσουν να μεταφράζονται σε συμπίεση του «κόστους εργασίας» σ’ όλες τις χώρες, αναπτυγμένες και μη, εφόσον το όνομα του παγκοσμιοποιημένου παιχνιδιού συνεχίζει να λέγεται ανταγωνιστικότητα.

M



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου