Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Προβλήματα στο ANC οδηγούν σε προβλήματα του κράτους






Προβλήματα στο ANC οδηγούν σε προβλήματα του κράτους, τα οποία εμποδίζουν την παροχή υπηρεσιών, δήλωσε ο Zwelinzima Vavi ,γενικός γραμματέας του COSATU την Τρίτη.

"Αν έχεις διχασμούς ή παράλυση στο
ANC, αυτές είναι επίσης και κρίσεις για το κράτος," είπε στο 11ο εθνικό συνέδριο του Κογκρέσου των Νότιο-Αφρικάνικων Συνδικάτων (COSATU) στο Midrand.

Το Κογκρέσο, είπε,  θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αναδυόμενη οργανωτική κρίση, ιδιαίτερα εμφανής στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο.

Το
ANC "όλο και περισσότερο μαστίζεται από φατριασμό, ευνοιοκρατία και διαφθορά".

Ο
Vavi είπε αγώνες γίνονται  όλο και περισσότερο για το ποιος ελεγχει τους ''μοχλούς της συσσώρευσης".

"Εκείνοι που αμφισβητούν αυτές τις καταχρήσεις βρίσκουν τη ζωή τους σε κίνδυνο."

Υπάρχει μια αυξανόμενη απόσταση μεταξύ των ηγετών, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών συμβούλων, μελων του Υπουργικού Συμβουλίου, επικεφαλείς των συνδικαλιστικών ενώσεων, και αυτών που οι ίδιοι καθοδηγούν.

Δεδομένου ότι το
ANC ειναι το κυβερνόν κόμμα και ο αρχηγός της συμμαχίας, τα προβλήματα του επηρεαζουν την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, τους κρατικούς  θεσμούς και το εργατικό κινήμα, είπε ο Vavi.

«Πρόκειται για μια κρίση στο κράτος ... η οποία μεταφράζεται σε θεσμοθετημένη κρίση όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών», είπε, παρουσιάζοντας την πολιτική έκθεσή του, την δεύτερη ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου.

Πηγή κειμένου και εικόνας: times live
Μετάφραση απο Red Rock Views

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου