Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων μπαίνει στην ΠΣΟ

Το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων μπαίνει στην ΠΣΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--
Το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων (COSATU) είναι από χτες μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ, WFTU), κάνοντας το βήμα να ενταχθεί στην ταξική αγωνιστική διεθνή οργάνωση. Αυτή ήταν η απόφαση των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο 11ο Συνέδριο του COSATU που έγινε αυτές τις μέρες στη Νότια Αφρική. Το Κογκρέσο ως τώρα είναι και μέλος της συμβιβασμένης Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
Το σημαντικό βήμα των εργατών να ενταχθούν στη δύναμη της αγωνιστικής ομοσπονδίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΠΣΟ. Σε αυτή αναφέρει:
«Στο 11ο Εθνικό Συνέδριο του COSATU που έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής από τις 17 ως 20 Σεπτέμβρη, στη διάρκεια μίας ζωηρής δημόσιας συζήτησης για την ΠΣΟ (WFTU) και τη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC), η εργατική τάξη και το διεθνές, ταξικά προσανατολισμένο, συνδικαλιστικό κίνημα, πέτυχε μία σημαντική νίκη προκαλώντας αναταράξεις στο χώρο του διεθνούς συνδικαλισμού.
Οι σύνεδροι αποφάσισαν ότι το COSATU θα πρέπει να ενταχθεί στην ΠΣΟ. Η συζήτηση ήταν ζωηρή και ουσιαστική με ιδεολογικά και συνδικαλιστικά επιχειρήματα. Πριν την απόφαση, οι σύνεδροι άκουσαν τις ομιλίες του συντρόφου Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ, Γιώργου Μαυρίκου, και της ΓΓ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κ. Σάρας Μπάροου.
Σημαντικοί, μαχητικοί Νοτιοαφρικανοί συνδικαλιστές και στελέχη του ηρωικού Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος υποστήριξαν αποφασιστικά την ανάγκη να γίνει το COSATU μέλος της ΠΣΟ και να ενωθεί με τα ταξικά προσανατολισμένα αδέλφια τους σε όλο τον κόσμο.
Η ΠΣΟ χαιρετίζει αυτή την απόφαση, ευχαριστεί τους συνέδρους και όλους τους μαχητικούς συνδικαλιστές που πάλεψαν τα τελευταία επτά χρόνια για να έρθει η ώρα αυτής της σημαντικής απόφασης.
Με αυτή την απόφαση, που είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, το COSATU επιστρέφει στην οικογένειά του, στη μεγάλη φαμίλια που παλεύει κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Από σήμερα οι αγώνες μας, οι αγώνες του διεθνούς ταξικά προσανατολισμένου κινήματος θα είναι δυνατότεροι».

πηγή (http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7049155&publDate=21/9/2012)
Δειτε επίσης lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου