Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το Παρίσι έτοιμο για χρήση βίας στη Συρία








Σχετικά με την ετοιμότητα του Παρισιού να συμμετάσχει ενεργά σε επέμβαση  που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν για την Συρία, απο την ΟΥΜΑΝΙΤΕ μαθαίνουμε ότι «ενδίδοντας στην πίεση από την δεξιά και από την προ-ατλαντική πτέρυγα στο δικό του κόμμα, ο Φ. Ολαντ έχει ξεπεράσει μια υιοθέτηση των θέσεων του Μπαρακ Ομπάμα. Θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή»(!).

Δεν μας λεει η Ουμανιτέ γιατί, με τόση φόρα που πήρε ο Ολαντ, έφτασε να πάρει θέση «ατλαντικότερη» της δεξιάς ή των φιλοατλαντικών που τάχα τον «πίεσαν».

Παρακάτω η ίδια εφημερίδα γράφει: 

«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Φ. Ολάντ ανακοίνωσε, σε ομιλία που εκφώνησε στο 10ο συνέδριο γάλλων πρεσβευτών, ότι θα αναγνωρίσει μια προσωρινή κυβέρνηση ώστε αυτή να καταστεί νόμιμος εκπρόσωπος της Συρίας, "και αυτό, όταν η συριακή αντιπολίτευση, στην ιδεολογική και πολιτική ποικιλομορφία της, περνά περίοδο δυσκολιών, και πολεμά με έναν ανοργάνωτο τρόπο κατά του καθεστώτος Ασαντ''»

Δηλαδή, αν ήταν πιο ομοιόμορφη η συριακή αντιπολίτευση κι αν πολεμούσε με πιο οργανωμένο τρόπο, τι; Θα ήταν πιο ευκολοχώνευτη η στάση του Ολαντ;

Παρακάτω, «Ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης υπό όρους, μαζί με τη δημιουργία "ζωνών" στο εσωτερικό της Συρίας, προς την οποία εργάζεται η Γαλλία, "σε συνεννόηση με τους εταίρους της", τόνισε Ολαντ, σίγουρα υπαγορεύεται από την ανάγκη να παρακαμφθεί (αν είναι απαραίτητο) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου οι Ρώσοι και Κινέζοι κατηγορούνται ότι μπλοκάρουν οποιαδήποτε απόφαση επιβολής κυρώσεων στο καθεστώς.


"Το αδιέξοδο στο σύστημα οδηγεί στην παράκαμψη του ", προειδοποίησε o Φ. Ολάντ σε μια νύξη, με στόχο την Ρωσία και την Κίνα. Έτσι, θα ήταν επαρκές, αν αυτή η προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας δημιουργηθεί και αναγνωριστεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις, να ζητήσει διεθνή βοήθεια για να νομιμοποιηθεί μια στρατιωτική επέμβαση, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Τέλος, η χρήση των χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς “θα είναι μια νόμιμη αιτία για την άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας”, ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε.

[...] . "Η Γαλλία είναι μια παγκόσμια δύναμη.  ... Όταν παραμένει σιωπηλή, πέφτει πίσω», επανέλαβε.  [...]»

Κάποια στιγμή μπορεί να διαβάσουμε ότι η πολιτική του σοσιαλισταρά Ολαντ - μιας κι αυτος συμπεριφέρεται σαν αγριότερο ιμπεριαλιστικό όρνεο - όχι απλά δεν έχει διαφορά απο την ανάλογη του Σαρκοζί, αλλά είναι χειρότερη.



**********


Σχολια και μεταφραση εδαφιων απο το αρθρο ‘Paris Ready For Use of Force’  (πηγη: l’ humanite in english), απο Red Rock Views:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου