Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

θάβουν τους αγαπημένους τους στην πίσω αυλή

 




Το θέμα του υποσιτισμού που τώρα χτυπάει και τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, μας έχει απασχολήσει  (δες αναρτήσεις στην στήλη 'θέματα' με τιτλο ‘διατροφική κρίση’) μας απασχολεί και θα μας απασχολεί, γιατί χειροτερεύει, χωρίς προοπτική επίλυσης του στον καπιταλισμό.  


Χτες ο Ριζοσπάστης αναφέρθηκε στην έκκληση του αρχιεπίσκοπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, «προς τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας της να κάνει περισσότερα στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής, μετά από τη δημοσιοποίηση μιας ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα. […]  Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014».



Την ίδια μέρα μέρος του βρετανικού τύπου απασχόλησε η μακάβρια είδηση ότι η έκρηξη του κόστους των  κηδειών και οι περικοπές στα επιδόματα από τον  κυβερνητικό  συνασπισμό οδηγούν σε μια συγκλονιστική αύξηση του αριθμού των ‘αυτοσχέδιων’ [do-it-yourself] κηδειών". 

Στη Βρετανία σήμερα επανεμφανίζεται το φαινόμενο οικογενειών που αναγκάζονται, εξ αιτίας της διευρυνόμενης φτώχιας, να θάβουν τους αγαπημένους τους στην πίσω αυλή του σπιτιού τους.

Το μέσο κόστος έχει αυξηθεί από £ 1.920 σε £ 3.551 - τα κρατικά "επιδόματα κηδείας" καλύπτουν πλέον λιγότερο από το ένα τρίτο της δαπάνης.

Το ένα πέμπτο των οικογενειών που πενθούν κάθε χρόνο δυσκολεύονται να αποπληρώσουν χρέη που προκύπτουν από την κηδεία. Οι αιτήσεις για βοήθεια 30.000 πενθούντων τον χρόνο απορρίπτονται  απο την κυβέρνηση.

***

Στοιχεία από αρθρο στον morning star online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου