Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

πρόταση δυσπιστίας, ΜΜΕ και ΚΚΕ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ   κατέθεσε  πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης  
«με αφορμή την […] αυταρχική αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ, για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής», και  για  «σταματήσει την πορεία προς την καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού».
Η πρόταση δυσπιστίας χρειάζεται 151 βουλευτές για να  εγκριθεί.

O Πάνος Καμμένος τάχτηκε υπέρ της υπερψήφισης της πρότασης δηλώνοντας ότι:

«Οι θεατρινισμοί και οι μπαλωθιές για την τιμή των όπλων τελείωσαν, οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών των Ελλήνων που απαιτεί η τρόικα, καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι στην άφεση αμαρτιών των εγκλημάτων που διέπραξαν πολιτικοί, όπως η υπόθεση των υποβρυχίων, η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο. Η συλλογική ευθύνη τελείωσε. Ο κάθε βουλευτής αναλαμβάνει πλέον τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στο λαό».

Όπως πολύ καλά γράφει ο Ριζος, ο Τσίπρας χρησιμοποιώντας την ψευτο-αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο, και μηρυκάζοντας τα περί υποταγής στην τρόικα συγκαλύπτει, στην ουσία «τη συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο κύριο, στις επιλογές του ΄΄ευρωμονόδρομου’’».

Το ΚΚΕ αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά πολύ καλά έκανε. Τη θέση του κόμματος παρουσίασε η Αλεξάνδρα Μπαλού στο πρόγραμμα Καμπουρακη-Οικονομέα σήμερα το πρωί, οπου δέχτηκε κριτική για τη θέση με το σκεπτικό ότι δεν συνάδει με το γεγονός ότι το ΚΚΕ ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και άρα «πως και ψηφίζει την πρόταση;» Μετά, «αφού μπορει να ψηφίζει και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν συνεργάζεται μαζί του;»

Όπως είπε η Α. Μπαλού, η ψήφος στην πρόταση του δεν σημαίνει και επίκριση της πολιτικής του. Αν αρνιόταν να την ψηφισει το ΚΚΕ, παλι κάποιοι θα έβγαιναν να το κριτικάρουν.

Φανταστείτε να μην την ψήφιζε…. Θα βούιζαν τα κανάλια ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την ΝΔ, την πολιτική της και τα μνημόνια. Αυτό πολύ θα άρεσε στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ (ή μηπως είμαι κυνικός που το λέω;).

Κατά την καθαρά σχιζογενή στάση των ΜΜΕ: «Ότι και να κάνει το ΚΚΕ, λάθος το κάνει….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου