Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Iskra, "σπίθα" μου



Σ’ ένα άρθρο-λίβελο στην Ισκρα, το οποίο αρχίζει με την φράση «η κρίση και τα αδιέξοδα στο ΚΚΕ είναι τόσο μεγάλα», με υστερικές ηλιθιότητες επιχειρείται  μια απάντηση σε κριτική που ασκήθηκε στο 902 για την στάση του Π. Λαφαζάνη που αφού «καταδίκασε» το τρομοάρθρο 187Α,  αμέσως μετά το ψήφισε!   

Ενώ η όλη συλλογιστική του αρθρογράφου και απολογητή είναι «τι το πείραξε το ΚΚΕ που ο Λαφαζανης ψήφισε το τρομοάρθρο», σ΄ ένα σημείο γράφει το εξής «κουφό»:  

«Το ΚΚΕ ψήφισε "παρών" στο άρθρο που οπλίζει το αστικό κράτος. Με το "παρών" , όμως, όσο μεγάλη πλειοψηφία και να υπάρχει, κανένα άρθρο δεν καταψηφίζεται. Ακόμα και μειοψηφία να είναι το "ναι", υπερισχύει!».

Είμαι σίγουρος οτι κάποιος θα μπορούσε να του εξηγήσει με απλότερα λογια απο τουτα οτι:  «Το ΚΚΕ ψήφισε “παρών”, γιατί αν ψήφιζε “κατά” θα το κατηγορούσες ότι συμμάχησε με τους νεοναζιστές, και αν ψήφιζε “υπέρ” θα το κατηγορούσες πάλι πως έγινε σαν τα μούτρα σου”… αλλά και σ’ αύτη την περίπτωση, πάλι δεν θα κοίταγες τα μούτρα σου στον καθρέφτη (μην τυχόν και φρικάρεις), θα κατηγορούσες το ΚΚΕ ότι είναι πολύ άσχημο…»

… Μα και να του το ’λεγε θα ήταν μάταιο, δεν θα καταλάβαινε…

το γιατί, είναι πια θέμα ορισμού (try this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου