Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ένα άρθρο με (μάλλον ακούσιο) χιούμορΚάτω από τον τίτλο «Εν τη δημοσκοπήσει και ούτω βοήσομεν…» Του Στάμου Ζούλα διαβάζω με ένα ελαφρύ μειδίαμα:
«Είναι πολύ ενδεικτική η μεταβλητότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθα δε των ΑΝΕΛ και της Χ.Α., ανάλογα με τις εκάστοτε δημοσκοπήσεις. Παρατηρείται, κυρίως, στο θέμα του «αντιμνημονιακού» τόνου, επηρεάζοντας καθοριστικά τη στάση των τριών κομμάτων και στο ζωτικότερο ζήτημα της παραμονής ή όχι της χώρας μας στο ευρώ. Τα γεγονότα στην Κύπρο προκάλεσαν την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα μας, αφού το 91% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην Ελλάδα και το 89% φοβάται ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων θα επιβληθεί και σε άλλες χώρες. ( GPO για το MEGA). Eτσι, η προ εβδομάδων θέση του κ. Τσίπρα πως το ευρώ αποτελεί το «εθνικό μας νόμισμα», άλλαξε προ ημερών με τη δήλωση πως «είναι ανατριχιαστικό το πάση θυσία στο ευρώ». Ταυτόχρονα ο ίδιος εμφανίσθηκε (αν είναι δυνατόν) ως ο ασφαλέστερος εγγυητής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, ενώ ο αποκηρυχθείς πολιτικός του μέντορας κ. Α. Αλαβάνος έσπευσε να αξιοποιήσει, ενδοσυριζικά, το δημοσκοπικό «εύρημα», εξαγγέλλοντας τη δημιουργία… ευρωεξοδίου κόμματος....»
Δεν ξέρω αν συμφωνώ ότι τα δυό άλλα κόμματα που αναφέρονται (ΑΝΕΛ και Χ.Α) είναι αντιμνημονιακά, ξέρω πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ (ή ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΑ)  έπαψε να είναι και να μιλά σαν τέτοιο. Αλλά συμφωνώ με τον αρθρογράφο, στα περι μεταβλητότητας των θέσεων εξαιτιας του δημοσκοπικο-καιροσκοπικού βαρομέτρου, ότι «όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν κωμικά» - και είναι. Κατα ειρωνία, κωμικό ακούγεται και το οτι αρθρογράφος επικαλείται το σύνταγμα για να καταλήξει στην επισήμανση ΄΄πως τα κόμματα οφείλουν να προβάλουν «έναν σταθερό και διαρκή ιδεολογικό λόγο, που νομιμοποιεί την κυβερνητική τους αξίωση»’’.

Για "Σταθερό και διαρκή ιδεολογικό λόγο'', είπε; 
Ποιοι; Οι γελωτοποιοί; οι ακροβάτες; οι σαλτιμπάγκοι; οι φακίρηδες; οι θηριοδαμαστές; Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές του Τσίρκου;

Για να είμαι και αντικειμενικός όμως θα πρέπει να προσθέσω ότι στο τσίρκο δεν εμφανίζονται μόνο οι τρεις που αναφέρει ο αρθρογράφος, αλλα κι όλοι οι υπόλοιποι που εκπροσωπούν το χαμένο χιούμορ μας εκεί. Εκεί, στο τσίρκο που λέγεται κοινοβούλιο. Η μόνη λαμπρή εξαίρεση σοβαρότητας εκεί μέσα είναι  το ΚΚΕ, το οποίο (παρεμπιπτόντως) κατηγορείται πως το απαξιεί…

 M.

υγ
και λιγο mASSIVE aTTACK

Paradise Circus

υ-υγ.


Στο ερώτημα αν το βίντεο (sexy rolling around) αναφέρεται στον ‘C. Rees Ah… ... οχι! καθαρή σύμπτωση...1 σχόλιο:

 1. Paradise Circus

  It's unfortunate that when we feel a storm,
  we can roll ourselves over 'cause we're uncomfortable

  Oh well the devil makes us sin

  But we like it when we're spinning, in his grin.

  ΑπάντησηΔιαγραφή