Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μαδούρο: νικητής των εκλογών και νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας






Ο Νίκολας Μαδούρο συγκέντρωσε το 50,76% των ψήφων, ανακοίνωσε η εκλογική αρχή, λιγότερο από αυτό που αναμενόταν. O δρόμος παραμένει ανοιχτός για την συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης και πιθανόν την εξέλιξη της προς τον σοσιαλισμό.



Απο την αντιπολίτευση, όπως αναμενόταν, σιγονταρισμένοι από τον διεθνή τύπο στον οποίο αρχίζει τώρα η καμπάνια, αμφισβητούν την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ο Μαδούρο πήρε  300,000 ψήφους παραπάνω. Δεν είναι αρκετοί για να τους κλείσει το στόμα. Νίκησε στην κάλπη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να νικήσει και στα υπόλοιπα μέτωπα, εκεί που ασκείται η πραγματική εξουσία. 

Νίκησε μεν, αλλά  η μείωση του ποσοστού του δείχνει ότι με την «πεπατημένη», η αντιπολίτευση θα πάρει τελικά την διακυβέρνηση της Βενεζουέλας, και όπως έχει δείξει το ήθος και ύφος τους, δεν θα είναι τόσο ευγενικοί με τους αντίπαλους τους όσο οι Τσαβίστας μ’ αυτούς. Κι όπως έχουν δείξει, δεν είναι τόσο θρησκοληπτικά προσηλωμένοι στην (αστική) δημοκρατία, όσο οι Μπολιβαριανοί... και φυσικά, ότι θετικό έχει γίνει στην χώρα θα καταστραφεί. 

Υπαρχει ελπιδα, ακόμα, υπαρχει τροπος. Ευτυχως (ή δυστυχώς) πολλά θα εξερτηθουν απο τον Νίκολας Μαδούρο. 

Θα δουμε...   
Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου