Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

η Λαγκάρντ, σε μια στιγμή φιλοσοφικής έμπνευσης Christine Lagarde

Είμαι αισιόδοξη, αντλώντας έμπνευση από το Μάρτιν Λούθερ, ο οποίος είπε: «Ότι γίνεται στον κόσμο γίνεται με την ελπίδα».
.... Αλλά είμαι επίσης και ρεαλίστρια. Ο Immanuel Kant, ένας από τους μεγαλύτερους γερμανούς φιλοσόφους, είπε ότι «η χρήση της λογικής χωρίς την εμπειρία οδηγεί μόνο σε θεωρητικές ψευδαισθήσεις». Η ελεύθερη άσκηση της λογικής από το άτομο ήταν ένα θέμα του Διαφωτισμού.
Ας ελπίσουμε ότι κινούμαστε προς μια "φωτισμένη" εποχή στην παγκόσμια οικονομία και τη ρύθμιση, με βάση την εμπειρία και τη λογική.
 
Ο Μάρτιν Λούθερ είχε επίσης πει: «Ακόμα και αν  ήξερα ότι ο κόσμος αύριο θα γινόταν κομμάτια εγώ θα φύτευα την μηλιά μου».

Οι μεγαλοχρηματιστές του κόσμου και μαζί τους η κυρία Λαγκάρντ σαν υπάλληλος τους, και όλο το σινάφι τους, έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι διότι «ρεαλιστικά» ο κόσμος να γίνει κομμάτια, αυτοί θα φυτεύουν την «μηλιά» τους που δεν είναι άλλη από την κερδοσκοπία, παρορμούμενοι από ψυχωτικό ατομικισμό και διεστραμμένη απληστία. Ο κόσμος τώρα γίνεται κομμάτια για να επωφελούνται αυτοί.

Ο Immanuel Kant, είχε πει: «από τέτοιο στραβόξυλο που είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος τίποτε το ίσιο δεν μπορεί να διαμορφωθεί»

Ο Kant, είχε εμπειρία από ανθρώπους σαν τ’ αφεντικά της Λαγκάρντ όταν έκανε τον παραπάνω αφορισμό – ο καπιταλισμός έχει μακρύ παρελθόν…
  Μ 


ΥΓ και δυό βιντεάκια - on philosophy and religion american style... 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου