Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Λύση εκτός τρόικας από το ΑΚΕΛ - Διαψεύδει ο Δ. Χριστόφιας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα αποφασίστηκαν επί προεδρίας του





Μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πρόταση για αναζήτηση λύσης εκτός των πλαισίων της τρόικας, χαιρετίζοντας ως μικρό βήμα τη συμφωνία για το Επενδυτικό Ταμείο που συμφωνήθηκε. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για «ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα», όπως είπε, ζητώντας αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Με δηλώσεις του το απόγευμα ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι η κυβέρνηση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή επιλέγει «να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια». Στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μας έχουν φέρει «λανθασμένοι και βεβιασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στο Eurogroup όσο και στο θέμα της Λαϊκής Τράπεζας». Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή για ακόμη μια φορά δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει και να ακούσει τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, διέψευσε ότι το «κούρεμα» είχε προταθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβρη και ότι το νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας ήταν έτοιμο από τα μέσα Γενάρη.
 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου