Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συμφώνησε ο Τσίπρας.. να παραδοθούμε δεμένοι χειροπόδαρα!

Πριν από περίπου μια ώρα, απο τους Financial Times διέρρευσε το νέο ότι ο Τσίπρας συνθηκολόγησε, ουσιαστικά άνευ όρων. Μετάφραση του κύριου μέρους της είδησης:

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλους τους ορους "διάσωσης" που οι πιστωτές έβαλαν στο τραπεζι το Σαββατοκύριακο, εκτός ελάχιστες μικρο-αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης, το περιεχόμενο της οποίας έχουν λάβει οι Financial Times.
Η επιστολή των δύο σελίδων, που αποστέλλεται στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Commission], του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επεξεργάζεται περαιτέρω το αίτημα - έκπληξη της Τρίτης που ζητά  επέκταση του λήξαντος πακέτου "διάσωσης" για την Ελλάδα με ενα νέο, τρίτο πακέτο  € 29.δισ., γράφει ο Peter Spiegel. 
Παρά το γεγονός ότι το πακέτο "διάσωσης" εληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, που σημαίνει οτι μια επέκταση δεν είναι πλέον στο τραπέζι, η νέα επιστολή του κ Τσίπρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σχέδιο διάσωσης εντός των προσεχών ημερών.
.
Η επιστολή του κ Τσίπρα λέει, η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) της χώρας του, με μία αλλαγή: να διατηρηθεί μια ειδική κατά 30% έκπτωση για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολίες εφοδιασμού. 
Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ Τσίπρας ζητά οι αλλαγές στην ηλικία συνταξιοδότησης απο τα 67, οι οποιες πρεπει να ολοκληρωθουν μεχρι το 2022, να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, αντί αμέσως. Ζητεί, επίσης, μια ειδική «επιχορήγηση αλληλεγγύης» [ΕΚΑΣ] να απονέμεται στους φτωχότερους των συνταξιούχων, την οποία συμφωνεί να καταργήσει σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019 , δηλαδή να καταργηθεί σταδιακά και πιο αργά από ο, τι οι πιστωτές απαιτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου