Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

επαγόμενο βήμα δουλικότητας



Ή χτεσινή είδηση ότι ο Τσακαλώτος έστειλε επιστολή στο ΔΝΤ, ζητώντας από το ταμείο να συμμετέχει στην δανειοδότηση της χώρας, περνάει απλά σαν είδηση, χωρίς σχόλια.

Να θυμίσω ότι στο τελευταίο στάδιο της "διαπραγμάτευσης του πρωκτού" ή κυβέρνηση ζητούσε, δια στόματος πρωθυπουργού, να μην συμμετέχει το ΔΝΤ στο νέο "πακέτο διάσωσης" που, υποτίθεται, διαπραγματευόταν με τα όρνεα- εταίρους της. Και γιατί;
Διότι οι όροι που έθετε στην κυβέρνηση το ΔΝΤ, σαν προϋπόθεση συμμετοχής του σε οποιοδήποτε "πακέτο", θεωρήθηκαν δυσβάσταχτοι. Ή κ Μέρκελ, και πίσω από αυτήν ή κλίκα των υπηρετών του Γερμανικού κυρίως χρηματιστικού κεφαλαίου που έχουν νομή και κυριότητα στην ΕΕ,  είχαν αντίθετη γνώμη. Την "γνώμη" αυτήν την επέβαλλαν στην κυβέρνηση, υποχρεώνοντας την να ζητήσει ή ίδια βοήθεια από το ΔΝΤ. Ένα τέτοιο αίτημα, όπως έκανε καθαρό ή ολίγον τι χολωμένη μαντάμ Λαγκάρντ, μόνο γραπτά θα μπορούσε να τεθεί, πριν εξεταστεί.

Ή είδηση "περί της επιστολής" είναι ότι ή κυβέρνηση υπακούει πειθήνια στους νταβατζήδες της εκτελώντας τις προσταγές των στις οποίες συμφώνησε.
Αλλά αντί αυτό να παρουσιάζεται σαν επαγόμενο βήμα μιας κατάπτυστης δουλικότητας, σε λίγο θα μας πουν ότι είναι συμφέρον για την "πατρίδα", αφού κι ή μαντάμ Λαγκάρντ ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου