Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο πυρηνικός πόλεμος το πιθανό μέλλον μας;




Ο Λευκός Οίκος είναι αποφασισμένος  να εμποδίσει την άνοδο των βασικών, πυρηνικά εξοπλισμένων κρατών, ήτοι την Ρωσία και την Κίνα, τα  οποία δεν συνδέονται με  την «παγκόσμια αποδοχή της ηγεμονίας της Ουάσιγκτον», λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας, Paul Craig Roberts.

Ο πρώην Αμερικανός βοηθός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική πολιτική, ο Δρ Paul Craig Roberts, έχει γράψει στο blog του ότι το Πεκίνο είναι επί του παρόντος "αντιμέτωπο με το Pivot to Asia [σ.σ. - αμερικανικό γεωπολιτικό δόγμα που αφορά την από το 2012 στροφή του ενδιαφέροντος  προς το χώρο της Ανατολικής Ασίας] και την κατασκευή νέων  αμερικανικών ναυτικών και αεροπορικών  βάσεων  για εξασφάλιση του ελέγχου από την  Ουάσιγκτον της Νότιας  Σινικής Θάλασσας,  που τώρα ορίζεται  ως περιοχή  αμερικανικών εθνικών συμφερόντων. "


Ο Roberts γράφει ότι η δέσμευση της Ουάσινγκτον να περιορίσει τη Ρωσία είναι η αιτία "για την κρίση που η Ουάσιγκτον έχει δημιουργήσει στην Ουκρανία και για τη χρησιμοποίηση της σε αντι-ρωσική προπαγάνδα."

Ο συγγραφέας πολλών βιβλίων (Πώς  Xάθηκε η Αμερική, από τouς τελευταίους τίτλους),
λέει ότι η αμερικανική «επιθετικότητα και η κραυγαλέα προπαγάνδα έχει πείσει την Ρωσία και την Κίνα ότι η Ουάσινγκτον προδιατίθεται για πόλεμο, και αυτή η διαπίστωση έχει οδηγήσει τις δύο χώρες σε μια στρατηγική συμμαχία».

Ο Δρ Roberts πιστεύει ότι ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα θα δεχτούν εν τω μεταξύ το λεγόμενο «καθεστώς υποτέλειας που έγινε δεκτό  από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αυστραλία." Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, το "αντίτιμο για την  παγκόσμια ειρήνη είναι η παγκόσμια αποδοχή της ηγεμονίας της Ουάσιγκτον."

"Στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, η ύβρις και η αλαζονεία της αυτο-εικόνας της Αμερικής ως «η εξαιρετική, αναντικατάστατη» χώρα με ηγεμονικά δικαιώματα σε σχέση με άλλες χώρες σημαίνει ότι ο κόσμος είναι σε ετοιμασία για πόλεμο," γράφει ο Roberts.

Ο ίδιος δίνει μια ζοφερή πολιτική πρόβλεψη στη στήλη του λέγοντας ότι «αν το δολάριο και μ' αυτό η δύναμη των ΗΠΑ καταρρεύσει, ή η Ευρώπη βρει το θάρρος να αποσπαστεί από την Ουάσιγκτον και να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, λέγοντας αντίο στο ΝΑΤΟ, ο πυρηνικός πόλεμος είναι πιθανό μας το μέλλον. "


Ο ευρείας σημασίας  εορτασμός της 9ης Μαΐου, Ημέρα της Νίκης, στην Ρωσίας ήταν μια "ιστορική καμπή", σύμφωνα με τον Roberts που λέει ότι, ενώ οι δυτικοί πολιτικοί επέλεξαν να μποϊκοτάρουν την 70η επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας, "οι Κινέζοι ήταν εκεί,  στη θέση τους," και ο πρόεδρος της Κίνας κάθισε  δίπλα στον Πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι μόλις το 13 τοις εκατό των Ευρωπαίων πιστεύουν ο σοβιετικός στρατός έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων - 43 τοις εκατό - είπε ο στρατός των ΗΠΑ έπαιξε τον κύριο ρόλο στην απελευθέρωση της Ευρώπης.

"Οι Ρωσικές απώλειες σε σύγκριση με τις συνδυασμένες απώλειες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Γαλλίας καθιστούν απολύτως σαφές ότι ήταν η Ρωσία αυτή που νίκησε τον Χίτλερ",  επισημαίνει ο Roberts, προσθέτοντας ότι "στην Οργουελική  Δύση, το τελευταίο  ξαναγράψιμο της ιστορίας αφήνει έξω από το ιστορία την  καταστροφή του Στρατού της Βέρμαχτ απ' τον  Κόκκινο Στρατό".

Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, Σεργκέι Ιβανόφ, δήλωσε στο RT νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι οι προσπάθειες  υποβάθμισης  του  ρόλου  που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας με ξαναγράψιμο της ιστορίας από ορισμένες δυτικές χώρες είναι μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας για την απομόνωση και αποξένωση  της Ρωσίας.

Ο Δρ Roberts δήλωσε επίσης στη στήλη του ότι, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε μόνο τις δυνάμεις των ΗΠΑ στα σχόλιά του για την 70η επέτειο της νίκης, ο Πρόεδρος Πούτιν σε αντίθεση με αυτόν "εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς "τους λαούς της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη συμβολή τους στη νίκη."

Ο πολιτικός αναλυτής σημειώνει ότι η Αμερική μαζί με τους συμμάχους της "δεν ακούνε, όταν η Ρωσία λέει «μην μας σπρώχνετε τόσο πολύ, δεν είμαστε εχθροί σας. Θέλουμε να είμαστε συνεργάτες σας»".
****


το ιστολόγιο επιφυλάσσεται να σχολιάσει αυτην την Κασσάνδρεια πρόβλεψη η οποία ακούγεται συχνά-πυκνά στις μέρες μας


κείμενο και φώτο από εδώ 

μετάφραση: RED ROCK VIEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου