Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σκανδαλώδες έγκλημα, είπατε; Tι να κάνουμε, «έτσι είν’ η ζωή»

Γ. Δελαστίκ: «Tο πολιτικό έγκλημα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα αποδειχθεί διαρκές»




«Το ΚΚΕ θα δώσει και το επόμενο διάστημα όλες του τις δυνάμεις για να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση για τον ένα χρόνο απο το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είπε επίσης ότι «το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν είχε ασκήσει κριτική στην ΕΡΤ, γιατί ως κρατική ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος, ήταν η φωνή αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αντιλαϊκών διοικήσεων, ήταν η φωνή της κυρίαρχης ιδεολογίας, η φωνή της ΕΕ. Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων της, δηλαδή των δημοσιογράφων, των τεχνικών, του διοικητικού και άλλου προσωπικού».

Μέρος αυτής της ιδεολογίας ήταν και είναι η σιωπηρή ή χαμηλόφωνη συναίνεση και με την πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου αντι πινακίων φακής , για την οποία ενέχεται η ΕΡΤ και της οποίας έπεσε θύμα και η ίδια.
Πριν λίγες μέρες (στις 6 Ιούνη) ο ιστοτόπος των εργαζόμενων της ΕΡΤ έγραφε ότι «Ένας από τους λόγους που έκλεισαν την ΕΡΤ ήταν να διευκολύνουν την Digea να πάρει χωρίς αντίπαλο (με φωτογραφικό "διαγωνισμό") και έναντι πινακίου φακής (18 εκατομμύρια €  αντί των τουλάχιστον 715 εκατομμυρίων που είχε εισηγηθεί εταιρεία στην οποία είχε απευθυνθεί το αρμόδιο Υπουργείο) την εκμετάλλευση του συνόλου των συχνοτήτων εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης των ιδιωτικών καναλιών για 15 χρόνια». 

Σκανδαλώδες έγκλημα, είπατε; Ναι όντως είναι. Και πέρασε σχεδόν ασχολίαστο στα μέσα ενημέρωσης. Σε σύγκριση με τον σάλο και τον κουρνιαχτό που ξεσήκωσαν για το «τρομερό σκάνδαλο» της πώλησης του 902, ας πούμε, πέρασε σαν να είναι κάτι φυσικό. Σαν κάτι που δεν εκπλήσσει κανένα, κάτι που δεν αρέσει στην πλειοψηφία, αλλά τι να κάνουμε, «έτσι είν’ η ζωή».  

2 σχόλια:

  1. Το κατά συρροήν έγκλημα συνεχίζεται.

    Π.χ. από τον ίδιο ιστοτόπο μαθαίνουμε ότι η WWF Ελλάς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις ακτές της χώρας ως «Εγκληματικό».
    http://www.ertopen.com/show/item/20065-wwf-egklhmatiko-to-nomoschedio-toy-ypoyrgeioy-oikonomikwn-gia-tis-aktes-ths-chwras
    «η κυβέρνηση καταστρέφει τον παράκτιο και παρόχθιο πλούτο» λέει η WWF Ελλάς, και το κάνει, θα προσθετά, για να εξυπηρετήσει την τάξη της στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον όλων αυτών που δεν ανήκουν στην τάξη της, προσφέροντας της σαν πλιάτσικο τον δημόσιο πλούτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης με τίτλο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ η λίμνη Πλαστήρα;» μαθαίνουμε ότι: http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/21430-pwleitai-h-limnh-plasthra

    «Το ίδιο νομοσχέδιο, μέσω του οποίου ρυθμίζεται η ιδιωτικοποίηση ελληνικών παρταλιών, ανοίγει τον δρόμο και για την ένταξη ποταμιών και λιμνών στο ίδιο καθεστώς. Στο στόχαστρο και η Λίμνη Ν. Πλαστήρα με τις παραλίμνιες όχθες της και τις ζώνες προστασίας.
    Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια από τις σαράντα τέσσερις (44) λίμνες και ποτάμια τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ιδιώτες προς τουριστική ή άλλου τύπου ανάπτυξη. Η είδηση περιλαμβάνεται στο άρθρο 2 του σχετικού νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
    Η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναμένεται να αποτελέσει οικολογική βόμβα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα ευαίσθητα οικοσυστήματα ποταμών και λιμνών.
    Αναφορικά με τη λίμνη Πλαστήρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής υδροδοτούνται δέκα χιλιάδες (10.000) και πλέον κάτοικοι».

    Κατά τ’ άλλα οι Σαμαρο-Βενιζέλοι σώζουν την πατρίδα και το, «άκουσον», έθνος με την πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή