Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

stop "Twittering"

Με άλλα λόγια, και το «τιτίβισμά» μας ακόμα χτίζει το ολοένα και ψηλότερο τοίχος που διαχωρίζει τους φτωχούς από τους πλούσιους, τους εκμεταλλευτές από τους εκμεταλλευόμενους.



****
Μαθαίνουμε από τους Financial Times (24 Οκτ, 2013) ότι η γιγαντιαία Twitter ήταν προσεκτική με τον καθορισμό της κλίμακας των τιμών μετοχών της μεταξύ 17 και 20 δολαριων ανά μετοχή για την δημόσια εγγραφή της τον επόμενο μήνα, μετριάζοντας προσδοκίες ότι θα αποτιμηθεί στα 15 δισ. δολάρια, έχοντας πάρει υπόψη της ότι η ανταγωνίστρια της και επίσης γιγαντιαία Facebook, η οπoία είχε καθορίσει επιθετικά τις τιμές των μετοχών της, στην πορεία τις είδε να πέφτουν.
Μαθαίνουμε επίσης ότι η Twitter θα πάρει 1,6 δισ. από την πώληση 80.5 εκατ. μετοχών, και η αποτίμηση της θα φτάσει τα $13.9 δισ… και ότι με βάση αυτήν την αποτίμηση, δεν θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι όλοι οι ιδρυτές του Twitter. Ο Evan Williams, θα έχει μερίδιο αξίας έως 1,7 δισ., αλλά οι Jack Dorsey και Biz Stone, που κατέχουν μικρότερα ποσοστά μετοχών, δυστυχώς, θα κατέχουν μετοχές αξίας λιγότερο από  700 έκατατομυριων σε δολάρια.

Δυστυχώς!

*** 
Το site έχει 232 εκατομύρια χρήστες!

Και αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς τους χρήστες, σκέφτονται ότι το “twittering” [δηλαδή το φλύαρο «τιτίβισμα» τους] κάνει τους μεγαλοκατόχους μετοχών της Twitter ζάπλουτους. 

Με άλλα λόγια, και το «τιτίβισμά» μας ακόμα χτίζει το ολοένα και ψηλότερο τοίχος που διαχωρίζει τους φτωχούς από τους πλούσιους, τους εκμεταλλευτές από τους εκμεταλλευόμενους.

Θα μου πεις, αυτό συμβαίνει με κάθε εμπόρευμα που καταναλώνουμε. Για να ζήσουμε πρέπει να καταναλώσουμε, κι αν καταναλώσουμε, διαιωνίζουμε την εκμετάλλευση μας.

Πειράζει; 

Όχι αυτούς που δεν επηρεάζει η ιδέα ότι θα καταναλώναμε καλύτερα και θα ζούσαμε καλύτερα αν η κατανάλωση μας δεν σήμαινε την εκμετάλλευση μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου