Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

"Εκφράσεις των «Καραγωγέων», των Αθλίων..."



Ερώτηση στον αναγνώστη: Ποιο εναργές και ασυμβίβαστο πνεύμα έκανε αυτή την δριμεία κριτική και σε ποιον αρχηγό της αξιωματικής 'αντιπολιτεύσεως' (το πότε δεν έχει και τόση σημασία, κάποια πράγματα ανακυκλώνονται στην πολιτική...).

«Δεν μπορεί λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων και να χρησιμοποιεί εκφράσεις των «Καραγωγέων», των αθλίων, ξέρω ’γώ, υποκείμενων, και αυτό να φέρνει στη Βουλή των Ελλήνων ο αρχηγός τ[...]
»Στον μέσο ψηφοφόρο [...] που αντιλαμβάνεται τους κανόνες της αστικής ευγένειας, που αντιλαμβάνεται τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς αρχηγού προς αρχηγό [...] βγήκε παρά πολύ χαμένος.  
»Κι ο Φαύλος [*]  Κρανιδιώτης ήταν ΠΑΣΟΚ […] αν τον ρωτήσεις αν είναι δεξιός λέει «εγώ είμαι αριστερός»! Μάλιστα! […]

»Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν. Δεν με νοιάζει καθόλου ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Συμπαθής να πιούμε ένα κρασί και να πούμε ένα ανέκδοτο. Μέχρι εκεί είναι. Η πολιτική του σκέψη είναι μωρού παιδιού».  






«Κάτι τέτοιους μαζεύετε [...], αγαπητέ κ Σαμαρά, σαν κι αυτό το βλάκα [...] που νομίζουν ότι θα κάνουν πολιτική κατ’ αυτόν τον τρόπο».
_________
* σημείωση: η λεξη φαυλος εινα λαθος του "speller". Το σωστό είναι Φαήλος.
.

2 σχόλια:

  1. ήλθα γιατί με έφεραν εδώ οι αναρτήσεις και βρήκα μια ηθική εναντίωση.... εγώ νομίζω ότι είναι ο απαραίτητος στην κατάλληλη θέση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. akrat, Καλώς όρισες,

      "εγώ νομίζω ότι είναι ο απαραίτητος στην κατάλληλη θέση..."

      Συμφωνώ. Έχεις απόλυτο δίκιο!

      Η φράση «Κάτι τέτοιους μαζεύετε [...], αγαπητέ κ Σαμαρά, σαν κι αυτό το βλάκα [...] που νομίζουν ότι θα κάνουν πολιτική κατ’ αυτόν τον τρόπο» δεν είναι δική μου (δεν θεωρώ ότι ο Σαμαράς μπορεί να μαζέψει καλύτερης ποιότητας σκουπίδια), είναι του ίδιου του Γεωργιάδη, την λέει στο βίντεο.

      Και είναι μια φράση που περιέχει μια απολύτως ακούσια ειρωνεία και αυτο-αναφορά.

      Διαγραφή