Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θα αυτοκτονήσουμε



Με αφορμή την τραγική είδηση της κωφάλαλης μητέρας με δύο παιδιά, που ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της λόγω των οικονομικών αδιεξόδων της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλεί όλους τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να «στοχεύσουν» τους υπαίτιους και όχι τους εαυτούς τους: «Δεν θα αυτοκτονήσουμε, δεν θα τους αφήσουμε να μας στείλουν στον καιάδα», σημειώνει και καλεί σε αγώνα ανατροπής της «βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις της ΕΕ που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στέλνουν τους ανάπηρους στις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και στο "λεπίδι" του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ). Μειώνουν, έτσι, τα ποσοστά αναπηρίας κόβουν τα επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις».
Αυτά τα επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις είναι το μοναδικό εισόδημα για τις οικογένειες των αναπήρων, από αυτό καλείται ο ανάπηρος να πληρώσει τα φάρμακα, τις ιατρικές εξετάσεις και τις θεραπείες, μαζί με τους αβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που τους επέβαλαν. Για τη δραματική κατάσταση των κωφών, ευθύνονται και οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες. Οπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωφών «σιγόνταρε στη διάλυση του ιδρύματος Κωφών και στήριξε το κλείσιμο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών στους Αμπελόκηπους. Τώρα αυτό το σχολείο το διαχειρίζεται η Ομοσπονδία και λειτουργεί σαν "επιχείρηση" με μαθήματα νοηματικής επί πληρωμή».
«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, κάνουμε το βήμα, κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, συσπειρωνόμαστε στη ΣΕΑΑΝ στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής μας μπορούμε και πρέπει αγωνιστικά να ακυρώσουμε στην πράξη τη βαρβαρότητα», καταλήγει. (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου