Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

με χαρακτηριστικά εφιαλτικής γελοιότητας και μίγματος ηλιθιότητας και τρέλας




Φανταστείτε ένα δισεκατομμυριούχο, σε μια πολιτική συγκέντρωση να λέει
«Έχω παρατάξει τα πλουσιότερα και εξυπνότερα άτομα στη χώρα. Αν εκλεγώ πρόεδρος, αυτά θα διαπραγματευτούν για την Αμερική».

Αυτό είπε ο Ντόναλντ Τραμπ,στο MANCHESTER, Ν.Η. όπου την Τρίτη κέρδισε την ψηφοφορία Ρεπουμπλικανών οπαδών για επιλογή υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ! Θυμίζει κάτι σαν εγκώμιο αριστοκρατίας, που στερείται έντεχνης ρητορικής ή, αλίμονο, απέχει απο την κομψότητα ενός πλατωνικού λόγου; Αν άριστοι είναι οι κατέχοντες χρήμα, τότε ναι.

Θα μου πεις: Δηλαδή τώρα ποιοί διαπραγματεύονται για την Αμερική; Οι πολλοί μικροαστοί μαλάκες που ψηφίζουν republican, μέρος του πλήθους , γύρω στις 3000 που χτες επευφημούσαν άγρια. Ή οι φτωχοί Αμερικανοί που αυξάνονται και πληθύνονται, αρκετοί από τους οποίους (εξωφρενικά παραδόξως!) ψηφίζουν republican; Όχι. Αυτό που μας λέει ο Ντόναλντ είναι πως η ελίτ των δισεκατομμυριούχων θα κυβερνά άμεσα! Όχι έμμεσα, ως συνήθως, χρηματοδοτώντας τα πολιτικά της ανδρείκελα που λειτουργούν σαν νοικιασμένοι κώλοι.

Αντιφατικός κι αλλοπρόσαλλος, ο Τραμπ έχει κριτικάρει έντονα τους πολιτικούς που δουλεύουν σαν υπηρέτες, φευ, των δισεκατομμυριούχων χορηγών τους και οι οποίοι αρνούνται να προβούν  σε οποιαδήποτε ενέργεια βλάψει τους χορηγούς αυτούς (και, το πιο σημαντικό, τις χορηγίες τους), χαρακτηρίζοντάς τους  «ανίκανους» και «αδύναμους».

Τί το επαναστατικό προτείνει σαν λύση, λοιπόν; Να σχηματίσει κυβέρνηση με μερικούς δισεκατομμυριούχους από τη παρέα του... Όπως το έθεσε, μερικοί από τους φίλους του «είναι καλοί άνθρωποι, κάποιοι όχι και τόσο καλοί, και κάποιοι είναι τέτοιοι που δεν θα ήθελες να πιεις καφέ μαζί τους...».

Ναι αλλά «.... θα κάνουν την Αμερική και πάλι μεγάλη!»

Ο Τραμπ και οι οικονομικά πανίσχυροι υποστηριχτές του, κρύβουν την πραγματική πολιτική τους ατζέντα, μέρος της οποίας είναι η μετεξέλιξη του ισχυρότερου κράτους που γνώρισε ο πλανήτης εγγύτερα προς τον φασισμό.
Θυμίζοντας λίγο Χίτλερ και λίγο Μουσολίνι, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός έχει ξεκινήσει ένα κίνημα του οποίου η μοναδική προσωποποίηση είναι αυτός!

Κάθε φορά που, σε παρατεταμένη οικονομική και πολιτική κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο, και δη το χρηματιστικό, αναδεικνύει ως πολιτικό του  εκπρόσωπο ένα κλοουν με χαρακτηριστικά εφιαλτικής γελοιότητας και μίγματος ηλιθιότητας και τρέλας, η ανθρωπότητα πρέπει να νιώθει λίγο εντονότερο φόβο... 

***
Η φωτο απο την people's world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου