Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

καμπή στον χώρο εργασίας

 http://s.hswstatic.com/gif/spacecraft-re-entry-4.jpg

Ο χώρος εργασίας υφίσταται μια σημαντική καμπη - μακριά από το παλιό, απομονωμένο δωματιάκι, σε μια αενάως συνδεδεμένη, συνεργατική προσέγγιση. 


Κρατείστε την ανάσα σας: η πολυεθνική Google παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει το συμβάν Atmosphere Live,




The workplace is undergoing a significant shift away from the old, isolated cubicle to an always connected, collaborative approach. More people than ever are working together from any device or place, with cloud-based tools that help them connect, collaborate and quickly bring ideas to life.

Έτσι μας λέει η Gοοgle, και το μεταφράζω με την βοήθεια της στο android tablet μου ως:

Ο χώρος εργασίας υφίσταται μια σημαντική καμπη - μακριά από το παλιό, απομονωμένο δωματιάκι, σε μια αενάως συνδεδεμένη, συνεργατική προσέγγιση. Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ εργάζονται μαζί χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή ή απο οποιονδήποτε τόπο, με τα εργαλεία που βασίζονται στο cloud [σ.σ. σύννεφο - ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων και εφαρμογών της Google στην οποία μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά δεδομένα οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό (προς το παρόν δωρεάν)] που τους βοηθούν να συνδεθούν, να συνεργαστούν και γρήγορα να φέρουν ιδέες στην ζωή.

Συνεχίζοντας η εταιρία μας πληροφορεί πως 'Την 1η Οκτωβρίου καινοτόμοι επιχειρηματικοί ηγέτες και εμπειρογνώμονες τεχνολογίας θα διερευνήσουν αυτή την τάση και το μέλλον της εργασίας στο πρώτο 'Atmosphere' ζωντανό συμβάν της Google'

Υιοθετώντας μιαν αμιγώς ψηφιακή  τροπικότητα, η εταιρία θα φιλοξενήσει το συμβάν εξ' ολοκλήρου 'online'. Είστε όλοι καλεσμένοι, λοιπόν. Αδράξτε την ευκαιρία να συμμετάσχετε διαδραστικά, ψηφίζοντας, κάνοντας ερωτήσεις και χρησιμοποιώντας το visualiser [ενοραμαστιτή] κοινωνικών δικτύων της εταιρίας,  'όλα με την άνεση σας απο το γραφείο σας, τον καναπέ σας, ή από οπουδήποτε αλλού', μας λέει η Google. Και δεν αστειεύεται!

Το μέλλον, μας διαβεβαιώνει έχει να κάνει με το 'πως θέλεις εσύ να εργάζεσαι. Σου φέρνουμε αυτήν την ελευθερία καθώς μαθαίνεις συμμετέχοντας με τους συναδέλφους σου'.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει θέματα με "εξωτικούς" τίτλους όπως :
'bringing game-changing products to market' [εισαγωγή προϊόντων στην αγορά που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού],
'moonshot thinking' [σκέψη υψηλής έμπνευσης - μεταξύ τεχνολογικής πραγματικότητας και επιστημονικής φαντασίας] για αυτοοδηγούμενα οχήματα
Η επόμενη γενιά "νεφικής (sic) τεχνολογίας" [cloud technology, αγγλιστί και στην διάλεκτο της Google].
Άλλες συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε εμπνευσμένα εργασιακά περιβάλλοντα, ανθρώπινες πηγές, μάρκετινγκ, πληροφορική και εξέλιξη προϊόντων, παραγωγικότητα εργαζομένων, εμπλοκή του πελάτη στην τεχνολογία του χώρου εργασίας στην εποχή του Cloud Computing.

Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι πολυεθνικές, αενάως προβληματιζόμενες για τις εργασιακές σχέσεις, μεταξύ άλλων, εμφανίζονται με νέες ιδέες και πρακτικές που αφορούν την διαμόρφωση συνθηκών εργασίας στα καινούργια περιβάλλοντα που η συνεχής εξέλιξη των προϊόντων τους επηρεάζει. Οι πρακτικές αυτές παρέχονται σαν "βελτίωση" σαν "αυξημένη ελευθερία" στο νέο εργασιακό περιβάλλον, και γίνονται πλατιά αποδεκτές από εργαζόμενους  σαν τέτοιες, και αυτό είναι ένα από τα ανησυχητικά στην εξελξη αυτή. 

(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου