Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα για το θάνατο του καπιταλισμού...“The news of the death of capitalism is at least premature, the economic and social system that has dominated the world for hundreds of years is not even sick, just look at China to be convinced and see the future. [...] In short, we are not seeing the apocalypse and no revolution is around the corner. Capitalism is simply changing its skin”.

«Τα νέα για το θάνατο του καπιταλισμού είναι τουλάχιστον πρώιμα, το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που έχει κυριαρχήσει στον κόσμο για εκατοντάδες χρόνια δεν είναι ούτε καν άρρωστο, κοιτάξτε απλά την Κίνα για να δείτε το μέλλον[...] με λίγα λόγια, ο καπιταλισμός αλλάζει απλώς το δέρμα του».


Ο Eric Hobsbawm έζησε κοντά στη γειτονιά του Μαρξ, στο Hamstead του Λονδίνου και περπάτησε στα ίδια σοκάκια. Έκανε περίπατο, φαντάζομαι,  στο ίδιο πάρκο που περπατούσε ο Μαρξ με τον Ενγκελς, δίπλα-δίπλα, και συζητούσαν για την επανάσταση...Είμαι σίγουρος ότι οι βίοι του Κάρλ και του  Έρικ ήταν «παράλληλοι» και σε άλλες διατεταγμένες, αλλά δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου