Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

O Σνόουντεν πείρε προσωρινό άσυλο στη Ρωσία

Protesters supporting Edward Snowden, a contractor at the National Security Agency (NSA), hold a photo of Snowden during a demonstration outside the U.S. Consulate in Hong Kong June 13, 2013. (Credit: Reuters)


O Σνόουντεν πείρε προσωρινό άσυλο στη Ρωσία και αναχώρησε από το Σερεμέτιεβο αεροδρόμιο της Μόσχας, με προορισμό που θα παραμείνει μυστικός, για λόγους ασφαλείας, κατά τον συνήγορο του  Ανατόλυ Κουτσερενα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τις απαιτήσεις των ΗΠΑ για απέλαση του Σνόουντεν στην πατρίδα του ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορίες κατασκοπείας, αλλά είπε ότι μπορεί να παραμείνει στην Ρωσία μόνο αν σταματήσει να διαρρέει κρατικά απόρρητα.Προφανώς ο Σνόουντεν συμφώνησε σε αυτό.

Η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Βολιβία έχουν προσφέρει στον Σνόουντεν μόνιμο άσυλο, αλλά θα έχει πρόβλημα να ταξιδέψει προς τη Λατινική Αμερική, διότι η ενός έτους άδεια παραμονής του στη Ρωσία δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει και το διαβατήριό του έχει ανακληθεί.

Οι διαρροέας, πρώην εργαζόμενος στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (National Security Agency – NSA), αποκάλυψε τη μαζική κλίμακα υποκλοπών από τις ΗΠΑ σε επικοινωνίες πολιτών της και ξένων.

source: Morning Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου