Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή βουλή και τα «μπόνους» των χρηματιστών





Η  πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταψήφισε, με μικρή διάφορα, την πρόταση για την κατάργηση των «μπόνους» των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην σχετική έκθεση Α7 – 0125/2013 περί «Συντονισμού των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων σχετικά με ορισμένους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες».

Η καταψήφιση έφερε μεγάλη ανακούφιση στους μεγαλοχρηματιστές, οι οποίοι, με πρωταγωνιστή το χρηματιστήριο του Λονδίνου,  έκαναν τα αδύνατα δυνατά μέσω των «υπάλληλων και υποτακτικών» τους μέσα στην Ευρωπαϊκή βουλή, και έξω απ’ αυτήν, να αποτρέψουν περιορισμούς στις αμοιβές των υψηλών στελεχών τους. Κυρίως όμως, κατέρρευσε ο μύθος ότι «υπήρχε έντονη διάθεση» στην Ευρωπαϊκή βουλή για περιορισμούς στο ύψος των επίσημων αμοιβών των χρηματιστών. Ότι, τελικά, υπάρχουν πολλοί μέσα εκεί που έχουν διάθεση να τους βάλλουν «τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι», που λένε… 

αλλά που;

Είναι κατάπτυστη η δουλικότητα της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών στο χρηματιστικό κεφάλαιο, και η ψήφος είναι απλά ένα μικρό συμβάν στο οποίο  επιδείξαν πάλι πόσο στέργουν τα αφεντικά τους. Όμως, και η προστυχιά του κίτρινης δημοσιογραφίας δεν έχει όρια. Για να μετριαστεί ο εντύπωση στα χειμαζόμενα πλήθη των χωρών της ΕΕ, ότι οι περισσότεροι ευρωβουλευτές λειτουργούν εντελώς ξετσίπωτα σαν μισθωτοί των χρηματιστών, οι “FINANCIAL TIMES”, προβοκατόρικα κατηγόρησαν τους ευρο-βουλευτές του ΚΚΕ ότι καταψήφισαν την τροπολογία - όπως έκανε η πλειοψηφία των ανδρείκελων του χρήματος εκεί μέσα.

Ας μας φταίει και λίγο «η αδιαλλαξία των σταλινικών του ΚΚΕ».

Εγώ θα ήμουν περίεργος να πληροφορηθώ ποιοι έλληνες Ευρο-βουλευτές πράγματι ψηφίσαν κατά της τροπολογίας εκεί πέρα και σε ποιό κόμμα πράγματι ανήκουν… αλλά απ’ αυτούς που έσπευσαν να αναμεταδώσουν την δημοσιογραφική προβοκάτσια, δεν πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου