Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μια ακόμα ληστεία με την κάλυψη του αποκλεισμού (εμπάργκο) ενάντια στην Κούβα

Πηγές: Cubadebate ,Prensa Rebelde

Οι αρχές των ΗΠΑ εξακολουθούν να υποθάλπουν την θρασύτατη ληστεία των εμπορικών σημάτων της Κούβας  στα πλαίσια του οικονομικού αποκλεισμού και των οικονομικών και εμπορικών μέτρων που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον ενάντια στην Κούβα.
Προσοχή στις απομιμήσεις

Αυτή την εβδομάδα μια Βορειοαμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή με απόφασή της επέτρεψε στην εταιρεία «General Cigar CoInc» να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα «Cohiba» για τα πούρα της στις ΗΠΑ.

Η  αντίστοιχη  Κουβανική κρατική εταιρεία που κατασκευάσει τα διάσημα πούρα είναι σε δικαστική διαμάχη με την  βορειοαμερικάνικη  εδώ και 16 σχεδόν χρόνια, και η συγκεκριμένη απόφαση είναι η  πρόσφατη έκβαση αυτού του δικαστικού αγώνα.

Η General Cigar που εδρεύει στο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και είναι θυγατρική της σουηδικής Match AB , δήλωσε ότι η Επιτροπή Εμπορικών Σημάτων απέρριψε το αίτημα της Κουβανικής εταιρείας  Cubatabaco  που ζητούσε  να σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα  του προϊόντος.

Η επιτροπή, όπως και το δικαστήριο έκρινε  επίσης πέρα από κάθε νομιμότητα ότι η Cubatabaco δεν μπορεί να πουλά τα προϊόντα της στις ΗΠΑ κατ εφαρμογή του οικονομικού αποκλεισμού (εμπάργκο) κατά της Κούβας.

Η βορειοαμερικάνικη εταιρεία υποστήριξε ότι πουλά τα Δομινικανής προέλευσης πούρα της από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και καταχώρησε για πρώτη φορά το εμπορικό σήμα «Cohiba» το 1981 στις ΗΠΑ.

Το Cohiba που είναι το πιο διάσημο πούρο του κόσμου δημιουργήθηκε το 1966 και γρήγορα έγινε διάσημο, ενώ κατοχύρωσε την εμπορική του ονομασία  το 1969. Το όνομά του είναι πολύ παλιό, από το 1492 ακόμη οι πρώτοι άποικοι του νησιού γνώριζαν να καλλιεργούν  και χρησιμοποιούσαν τον καπνό.  Ονόμαζαν Cohiba το ρολό καπνού που έφτιαχναν και κάπνιζαν.

Τα φύλλα καπνού που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του επιλέγονται με αυστηρότατα ποιοτικά κριτήρια από τις 5 καλύτερες ποικιλίες καπνού και  από τις καλύτερες καλλιέργειες στο  San Juan y Martinez και στο  San Luis  ,  στην περιοχή Vuelta Abajo .

Με παρόμοια προσχήματα τα βορειοαμερικάνικα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν εγκρίνει την κλοπή της εμπορικής ονομασίας   από το διάσιμο κουβανικό ρούμι «Ηabana Club” από την εταιρεία “Bacardi” αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς για τα διπλώματα ευρασιτεχνίας, τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου