Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αναφορές σ' ένα καιροσκόπο, ανήθικο σαλτιμπάγκο




   σε ποιον κλείνει το μάτι το μαλακιστίρι;   

«Ο ελεύθερος σκοπευτής»
Της Κάλι Καρά                     
                   
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής και ο «ελεύθερος σκοπευτής» δημοσιογράφος κος Τράγκας επί τω έργω..
Αφορμή τα ευτράπελα που συνέβησαν στην προανακριτική, τα οποία αποτελούν πρόσφορο κλίμα για να μη βγει άκρη για την περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ», όπως και για τόσες άλλες υποθέσεις.
Με εύστοχες και απανωτές «πάσες» του δημοσιογράφου ξεδιπλώθηκαν οι θέσεις του φασιστικού - ναζιστικού αυτού μορφώματος.
Νοσταλγοί της επτάχρονης δικτατορίας στη χώρας μας εμφανίστηκαν και σαν θύματα πολιτικού διωγμού.
Στην περίπτωση που θα κάνουν κυβέρνηση, δεν είπαν με ποιο τρόπο, αλλά θα αδειάσουν τη χώρα από τους μετανάστες, θα απαγορεύσουν την αναπαραγωγή σε ανθρώπους με νοητικά νοσήματα, θα απαγορεύσουν την έκτρωση και τόσα άλλα προκλητικά που πρέπει να προβληματίσουν όσους έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο των απόγονων των Ες - Ες, των ταγματασφαλιτών, των νοσταλγών της χούντας.
Μόνο το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα στους χώρους δουλειάς και οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτό το επικίνδυνο εργαλείο της κυρίαρχης τάξης, τον προστάτη του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τον τρομοκρατικό μηχανισμό κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.
 Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει. Να  τους αποκαλύπτει, να μπλοκάρει με κάθε τρόπο τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις αλλά και τις τάχα ανθρωπιστικές τους κινήσεις.
Μαζί με αυτούς να αποκαλύπτει και να απομονώνει όλους όσους δημιουργούν φιλικό περιβάλλον για την επώαση του «αυγού του φιδιού», όπου και αν βρίσκονται.
Στο λαϊκό κίνημα χρεώνεται η απομόνωση.

**********



του Κώστα Κεφαλογιάνννη

Βράδυ Κυριακής (07/04) και στη φιλόξενη (όλοι οι καλοί χωράνε και οι κακοί επίσης...) τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ ο Γιώργος Τράγκας έχεις καλεσμένους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παπάς, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης) και ένα ακόμη στέλεχος του κόμματος του οποίου το όνομα ευτυχώς μου διαφεύγει. Καρέ του φασισμού δηλαδή, με τον Τράγκα μπαλαντέρ. Η συζήτηση, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε ήταν τόσο σοβαρή όσο και η ...λογοτεχνία της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Πιθανότατα λιγότερο, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Και ταυτόχρονα η συζήτηση ήταν απολύτως σοβαρή. Και ενδεικτική της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα. Μιας Ελλάδας στην οποία οι λαϊκιστές, οι τραμπούκοι, οι αναλφάβητοι, οι υπερπατριώτες, οι ψυχάκηδες έχουν τη μερίδα του λέοντος στο δημόσιο λόγο. Και οι δημοσιογράφοι επιπέδου Τράγκα εξακολουθούν να διατηρούν κυρίαρχη θέση και να διαμορφώνουν την κοινή (κοινότατη που έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκης...) γνώμη.

Ο περί ου ο λόγος δε, στο φινάλε της χειρότερης εκπομπής που έχω παρακολουθήσει εδώ και χρόνια (ναι, την παρακολούθησα ολόκληρη από επαγγελματική διαστροφή, και ναι, σε σχέση με αυτή, η Αννίτα Πάνια κάνει τηλεόραση επιπέδου BBC!), φρόντισε να προσφέρει σε εμάς τα ...νέα παιδιά ένα δωρεάν μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας: «Διαφωνώ με πολλά από όσα πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή αλλά θεωρώ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη φιμώνει, εφόσον πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα» μας είπε, κοιτάζοντας την κάμερα με εκείνο το γνωστό ψαρωτικό βλέμμα (που ο ίδιος φιλοδοξεί, υποψιάζομαι, να το πλασάρει ως αταλάντευτη αποφασιστικότητα αλλά προσωπικά κάθε φορά που το βλέπω, πείθομαι όλο και περισσότερο ότι πρόκειται αταλάντευτη δυσκοιλιότητα...).

Κατά πρώτον, το μόνο χρήσιμο μάθημα που πράγματι ο Τράγκας έχει όλα τα φόντα να διδάξει, είναι το πώς ένας τύπος που χρωστάει πολλά λεφτά στους εργαζομένους του, που μετράει άπειρες αποτυχημένες εκδοτικές προσπάθειες, που γενικώς έχει μετατρέψει τη δημοσιογραφία σε επιθεώρηση ελεεινού επιπέδου, καταφέρνει να έχει πάντα - όχι δουλειά, αλλά - δουλειές, την ώρα που αμέτρητοι άλλοι δημοσιογράφοι παραμένουν άνεργοι.

Κατά δεύτερον, εφόσον μας εξήγησε τα περί δεοντολογίας ο σοφός δημοδιδάσκαλος Γιώργος, ας μας εξηγήσει και το εξής; Έχει δει ποτέ πάνελ με τέσσερις εκπροσώπους του ίδιου κόμματος. Τέσσερις Νεοδημοκράτες, τέσσερις ΠΑΣΟΚτζήδες, τέσσερις ΣΥΡΙΖαίους κ.ο.κ; Νομίζω, ποτέ. Τέσσερις Χρυσαυγίτες λοιπόν γιατί; Επειδή τόσοι χρειάζονται για να συντάξουν μια κανονική πρόταση;

Εν πάση περιπτώσει, αν γουστάρει ο Τράγκας να μετατρέψει το στούντιο της εκπομπής του σε πανελλήνιο συνέδριο νεοναζιστών (και εφόσον ο Αλαφούζος του το επιτρέπει) δικαίωμα του. Ας μη μας λέει όμως και παπαριές περί δεοντολογίας και δημοκρατίας. Όχι αυτός. Όχι ο Τράγκας...

Έχουμε πέσει χαμηλά, το ξέρω. Τόσο χαμηλά, ελπίζω , δεν πέσαμε ακόμη...

Υ.Γ. Ίσως, την ώρα που στη χώρα γίνεται ο κακός χαμός με την Τρόικα, τους δημοσίους υπαλλήλους, τις τράπεζες κ.λ.π. όλα τα παραπάνω να σας φαίνονται επουσιώδη. Πιθανόν να είναι. Απλώς, τα επισημαίνω διότι θεωρώ την έλλειψη στοιχειώδους ντροπής ένα διαχρονικό αγκάθι στα πλευρά του τόπου.

Η επίμαχη εκπομπή με έκανε να ντρέπομαι. Προφανώς μονάχα εμένα. Ούτε τους συντελεστές της, ούτε το κανάλι.

Το να είσαι ένας καιροσκόπος, ένας ανήθικος σαλτιμπάγκος αποτελεί δικό σου πρόβλημα. Το να μην το κρύβεις, να το φωνάζεις, να το δείχνεις με κάθε αφορμή και σε κάθε ευκαιρία και να επιβραβεύεσαι κι από πάνω, αυτό είναι δικό μας.

Είναι πρόβλημα της κοινωνίας, Μεγάλο και άλυτο...

--------------------------------------------------------
image borroewd from prismanews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου