Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μισθοφόροι Ομολογούν σχέδια αποσταθεροποίησης




Δαμασκός, 17 Απρ (Prensa Latina).Νέες ομολογίες από μέλη των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί από τις Συριακές αρχές αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης καθοδηγούμενο από εξωτερικούς παράγοντες, για την καταστροφή των εθνικών υποδομών και την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω τρομοκρατικών ενεργειών.

Η κρατική τηλεόραση εχτές το βράδυ έδειξε το δεύτερο μέρος ενός ειδικού προγράμματος που περιλάμβανε ομολογίες από συλληφθέντες ηγέτες των μισθοφορικών ταξιαρχιών, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι είχαν λάβει διαταγές από περιφερειακές κυβερνήσεις να επιτεθούν στις αστικές περιοχές και τις δημόσιες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και να συμμετάσχουν σε απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες.

Εξήγησαν ότι έλαβαν χρήματα, όπλα και υποστήριξη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκτός του ότι τους υποσχέθηκαν ανώτερες θέσεις και τεράστιες αμοιβές αν καταφέρουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν ένα ισλαμικού χαλιφάτο στη Συρία.. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι πολλοί νέοι άνθρωποι εξαναγκάζονται να ενταχθούν σε μη-τακτικές συμμορίες μέσω της χρήσης της θρησκείας και Ισλαμικών προσταγών (fatwas) για να αναπτύξουν έναν ιερό πόλεμο (Τζιχάντ).

Πείθουν τους βομβιστές αυτοκτονίας να ότι θα έχουν πλούτο, δούλους και πολλές γυναίκες στον παράδεισο, ή αντίθετα, τους απειλούν και ασκούν πίεση σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία και τα χρήματα, τόνισαν οι μισθοφόροι.

Επίσης, αναγνωρίζουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των λεγόμενων ανταρτών είναι οπαδοί της ιδεολογίας του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα και ότι αυτή η οντότητα σκοπεύει να καταστρέψει το κοσμικό κράτος της Συρίας με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να συσταθεί ένα ισλαμικό κράτος στη θέση του. Ορισμένοι μάρτυρες ομολόγησαν την ευθύνη τους για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές σε αντάλλαγμα μεγάλων ποσών χρημάτων που αποστέλλονται από το εξωτερικό για κάθε επιχείρηση

πηγή cuba debate (translation red rock)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου