Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

H Κούβα Υποβάλλει Έκθεση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

H Κούβα Υποβάλλει Έκθεση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

http://2.bp.blogspot.com/-s__m7PCM3P8/UXfb008K_5I/AAAAAAAAGZI/zEe5UPZtmts/s1600/min.jpg 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας παρουσίασε επίσημα σήμερα την έκθεση του προς την Οικουμενική Περιοδική Εξέταση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, [Universal Periodic Review (UPR) of the Human Rights Council] που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το έγγραφο επικεντρώνεται στις συστάσεις που έγιναν δεκτές από την Κούβα, τον Φεβρουάριο του 2009, όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος κύκλος της UPR, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνου  για τη σύνταξη του κειμένου.

Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, το δικαστικό πλαίσιο, τα προγράμματα που τα εγγυώνται και οι επιπτώσεις τους περιλαμβάνονται στην έκθεση για την προσεχή Εξέταση, αντικείμενο της οποίας θα είναι οι 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ.

Στο έγγραφο, που δημοσιεύθηκε από τον ΟΗΕ πριν από μερικές ημέρες, η κουβανική κυβέρνηση διευκρινίζει ότι το εύρος εφαρμογής των συστάσεων δεν περιλαμβάνει το έδαφος παράνομα κατεχόμενο από την αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο, όπου λειτουργεί ένα κέντρο κράτησης το οποίο έχει καταδικαστεί σε όλο τον κόσμο για την σχέση του με βασανιστήρια.

Το κείμενο καταγγέλλει επίσης τον χρηματιστικό, εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από την Ουάσιγκτον που για περισσότερα απο 50 χρόνια παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού.

Το έγγραφο συλλέγει τα επιτεύγματα της Κούβας στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των τροφίμων, την προστασία των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την θρησκευτική ελευθερία, την μεταχείριση των κρατουμένων, την ισότητα των φύλων και η χειραφέτηση των γυναικών, καθώς και την συμμόρφωση με τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας της  (Millennium Development Goals).

escambray.cu/ sierra maestra Translation: RED ROCK VIEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου