Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο εκβιασμός




«Ενας άντρας επισκέφθηκε το κατάστημα του αλλοδαπού, ρωτώντας αν πουλάει "χύμα" τσιγάρα, δηλαδή λαθραία, προκειμένου να αγοράσει. Μετά την αρνητική απάντηση του αλλοδαπού καταστηματάρχη, επανήλθε μετά από λίγο, μαζί με έναν άλλο νεότερο άντρα με πολιτικά, ο οποίος του επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και δήλωσε πως θα κάνουν έλεγχο για λαθραία τσιγάρα. Οταν και ο έλεγχος απέβη άκαρπος, κάλεσαν έναν αλλοδαπό - πακιστανικής καταγωγής - συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε μια σακούλα με λαθραία τσιγάρα και απείλησαν τον καταστηματάρχη πως, αν δεν τους δώσει 2.000 ευρώ, θα πουν ότι τα λαθραία βρέθηκαν στο κατάστημά του και τότε θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ! Οταν ο καταστηματάρχης τους δήλωσε πως είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000, «συμβιβάστηκαν» στα 1.000 ευρώ (...) του αφαίρεσαν τα 300 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και τηλεκάρτες, έκαναν μάλιστα σωματικό έλεγχο στο μετανάστη καταστηματάρχη για να βεβαιωθούν ότι δεν είχε άλλα χρήματα πάνω του και κανόνισαν να περάσει την επομένη μέρα ο αλλοδαπός «συνεργάτης» για να εισπράξει τα υπόλοιπα...»
Η αποκάλυψη
«Πράγματι, την επομένη, ο αλλοδαπός πήγε στο κατάστημα και πήρε άλλα 200 ευρώ, αλλά τότε πιάστηκαν στα χέρια με το γιο του καταστηματάρχη που δικαίως διαμαρτυρήθηκε για τη σκευωρία και τον εκβιασμό. Με τη βοήθεια των περαστικών, ο αλλοδαπός "συνεργάτης" του αστυνομικού ακινητοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία. Ετσι αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από τους δράστες ήταν εν ενεργεία αστυνομικός (...) και ο δεύτερος συνταξιούχος αστυνομικός που είχε υπηρετήσει στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα. Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο τριμελές Πλημμελειοδικείο».
Η τυφλή Δικαιοσύνη
«(...) Ολοκληρώθηκε η δίκη. Αποτέλεσμα: Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών! (...) Αυτή είναι η τυφλή Δικαιοσύνη! Οταν πρόκειται για μετανάστες ή φτωχούς κατηγορούμενους, η καταδίκη τις περισσότερες φορές είναι ουσιαστικά προαποφασισμένη. Ακόμα και χωρίς μάρτυρες, ακόμα και με συνοπτικές διαδικασίες. Γι' αυτούς δε δημιουργείται καμία αμφιβολία για την ενοχή τους! Οι περιπτώσεις στις οποίες οι δικαστές ορθώνουν το ανάστημά τους, επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και δε μεροληπτούν υπέρ των ισχυρών μετριούνται στα δάκτυλα...»απο τον Ρίζο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου