Κυριακή 14 Απριλίου 2013

O Danny Glover και οι 5 της Κουβας




Διαβασα στην GRANMA (online) οτι οι αρχές της φυλακης Victorville στην Καλιφόρνια οπου κρατούνται οι 5 Κουβανοί, με μια εντελώς αυθαίρετη απόφαση τους, αρνήθηκαν προσφατα να επιτρέψουν στον ηθοποιό Ντάνι Γκλόβερ μια προγραμματισμένη επίσκεψη στον Gerardo Hernández, σύμφωνα με ανακοινωθέν από τη Διεθνή Επιτροπή για την Ελευθερία των 5 της Κούβας.
Μ 

 ******

"Ο Αντώνιο είναι ένας καλλιτέχνης, πολιτικός κρατούμενος κι ένας γενναίος και στρατευμένος άνθρωπος. Αυτός και οι τέσσαρις σύντροφοι του έχουν το δικαίωμα να απελευθερωθούν. Ελπίζω ότι θα μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτό τον στόχο. Ενωθείτε με εμένα και χιλιάδες άλλους στον κόσμο για να κάνουμε τον Πρόεδρο Ομπάμα να ακούσει την εύλογη πεποίθηση μας ότι οι πέντε Κουβανοί πρέπει να αμνηστευτούν. Ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία. Είναι στην φυλακή τώρα, την ώρα που αυτοί που σχεδίαζαν βόμβες για να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους περπατούν στους δρόμους του Μαϊάμι …" Danny Glover on the Cuban 5
 (transcription/translation from video by Red Rock)

************

       

"Συνεχίζουμε την πάλη μας για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές, οι οποίοι προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που σχεδιάζονταν από τις οργανώσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι κατά της Κούβας. Έχουν περάσει πάνω από 14 χρόνια από τότε που φυλακίστηκαν στις Η.Π.Α. γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των ομάδων αυτών, ενώ ο αρχιεγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες κυκλοφορεί ελεύθερος.

[...]


Οι 5 Κουβανοί δεν είχαν διαπράξει καμία εγκληματική πράξη σε βάρος των Η.Π.Α. και καμία από τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν δεν αποδείχτηκε. Η στάση αυτή αποτελεί εκδήλωση αντιποίνων ενάντια στη σταθερή θέση που έχουν οι «5», αλλά και την αδυναμία των Η.Π.Α. να κάνουν το νησί της επανάστασης να γονατίσει".
   
απο το ΨΗΦΙΣΜΑ για τους 5 Κουβανούς πατριώτες (φλεβαρης 2013) του
Ελληνοκουβανικού Σύνδεσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου