Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

φιέστα δημαγωγίας με παχιά λόγια περί ανάπτυξης και μοίρασμα εκατομμυρίων στα φιλαράκια μας

Με εργολαβικές προκαταβολές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χωρίς οριστική συμφωνία που να εγγυάται τα συμφέροντα του Δημοσίου και να αναγνωρίζει τις ευθύνες των εργολάβων τόσο για το διετές «πάγωμα» όσο και για την ολοκλήρωση των έργων, χωρίς νέες εμπλοκές και εκπλήξεις, η κυβέρνηση αρχίζει από σήμερα την παράσταση επανεκκίνησης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων από την Ολυμπία Οδό. 
   Tο 2011 έσπαζαν τα διαζώματα της Αθηνών-Πατρών για τα μάτια του κόσμου. Σήμερα οργανώνεται η φιέστα της επανεκκίνησης, χωρίς να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους εργολάβους

Προκαλεί η κυβέρνηση

Φιέστα - εμπαιγμός προς τον ελληνικό λαό ήταν η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ στην επιθεώρηση της επανεκκίνησης των έργων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών (Ολυμπία Οδός). Για την επανεκκίνηση των έργων, έγιναν αλλαγές στις συμβάσεις, προσφέροντας στους κατασκευαστικούς ομίλους των 4 αυτοκινητοδρόμων «πανωπροίκια» 353 εκατ. ευρώ, πρόσθετες επιδοτήσεις από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όλα αυτά θα τα πληρώσει ο λαός. Ενώ διατηρείται η τιμή των πανάκριβων διοδίων που αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 500% τα τελευταία πέντε χρόνια. Στα εργοτάξια επικρατεί εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς γαλέρας. Η νέα αλλαγή των συμβάσεων υπέρ των μεγαλοεργολάβων στους αυτοκινητόδρομους, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του γνωστού σημερινού δρόμου ανάπτυξης που ισοπεδώνει τους μισθούς, εκτινάσσει την ανεργία και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες προς όφελος των μονοπωλίων. Είναι τουλάχιστον προκλητικό από τη σκοπιά της κυβέρνησης να εμφανίζει τις όποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας ως άλλοθι για τον νέο κρατικό πακτωλό χρημάτων που μοιράζει στους μονοπωλιακούς ομίλους. (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
*********


Μαζεύτηκαν τα τσόλια,  Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσούκαλης (στο πόδι του Κουβέλη), Χατζηδάκης, Καλογιάννης, για να κάνουν τι; Να δώσουν το «παρών» στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού για την επανεκκίνηση των έργων. Εκεί θ΄ ακουστεί και ο πυροβολισμός της εκκίνησης ενός αγώνα δρόμου στα μέσα ενημέρωσης με γενναιόδωρες δώσεις δημαγωγίας, κεντρικό μοτίβο της οποίας θα είναι η «ανάπτυξη της οικονομίας». 

Έχουμε ανάγκη, εμείς, το «πόπολο», από τέτοιες ενέσεις αισιοδοξίας (όσο μια σφαίρα στον εγκέφαλο).

Σίιγουρα! Διότι αυτοί μαζεύτηκαν εκεί για να μοιράσουν εκατομμύρια στα φιλαράκια τους, τους εργολάβους, ώστε μπουκωμένοι να συνεχίσουν την κατασκευή ενός δρόμου του οποίου η διέλευση κάθε φορά θα συνοδεύεται για μένα κι εσένα με ένα χαράτσι που λέγεται «διόδια». 

Με την γλωσσα του Ελληνάρα τωρα: Αυτοί τα παίρνουν χοντρά σαν μάγκες που είναι. Εσύ θα πάρεις τιποτε;

«@..ίδια θα πάρεις»...

Μ


2 σχόλια:

  1. Τι δουλειά έχουν οι Pogues εδω; Υπάρχει νόημα στους στίχους του «φιέστα»;
    Έχουν γίνει μάταιες προσπαθείς να το μεταγλωττίσουν…
    Κλείνω στο συμπέρασμα ότι οι Pogues εδώ λένε ανοησίες - όπως και οι πολιτικοί στην δική μας φιέστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an oni mouse,

    sorry, i ate your comment (but have answered it)

    cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή