Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΚΟΥΒΑ Παλλαϊκός γιορτασμός (για την Πρωτομαγιά).



Στην κεντρική Πλατεία της Επανάστασης, κάτω από το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, στην πρωτεύουσα Αβάνα, ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ηγήθηκε της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, συγκέντρωση που ήταν το αποκορύφωμα των πολύμορφων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των εργαζομένων, την Πρωτομαγιά. Εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, δηλώνοντας την ενότητα του λαού για την υπεράσπιση των σοσιαλιστικών κατακτήσεων.
Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί, εργάτες, νέοι, φοιτητές, μικρά παιδιά συμμετείχαν στη λαϊκή παρέλαση στις μεγάλες κεντρικές λεωφόρους της κουβανικής πρωτεύουσας και στη συγκέντρωση μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Κούβας-CTC. Στην πρώτη γραμμή της παρέλασης οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία, καθώς αποτελούν σύμβολο των κοινωνικών επιτευγμάτων της Κούβας και του διεθνιστικού πνεύματος της Επανάστασης. Μαζί τους πάνω από δύο χιλιάδες πρόεδροι συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων αλληλεγγύης από 265 οργανώσεις από περισσότερες από 50 χώρες από όλες τις ηπείρους, ενώ από την Τρίτη είχε δημοσιοποιηθεί το μήνυμα - χαιρετισμός προς τους εργάτες της Κούβας και όλου του πλανήτη των 5 Κουβανών Πατριωτών που κρατούνται στις ΗΠΑ, των Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλες και Ρενέ Γκονζάλες.
Οι εκδηλώσεις της φετινής Πρωτομαγιάς είχαν και ειδικό χαρακτήρα καθώς ήταν αφιερωμένες στον πρόωρα εκλιπόντα Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τον «πιο αγαπητό και πιστό φίλο του κουβανικού λαού και του Φιντέλ», και «στη Μπολιβαριανή Επανάσταση». Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και στις άλλες πόλεις της Κούβας και απαιτήθηκε ο άμεσος και οριστικός τερματισμός του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών Πατριωτών.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/5/2013&id=14565&pageNo=11&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου