Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ποιοι είναι Ηλίθιοι και ποιοι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;





Α)
ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ,  ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5 ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ
 Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική  συμμετοχή  στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

-    Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

-    Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη


ΑΘΗΝΑ, 13/5/2013

Σημ: Η φωτο της ανάρτησης, παρέμβαση στο Βαθυ Κοκκινο
__________________________

Β)

Σχόλιο του ΠΑΜΕ σχετικά με τη δήλωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ


 Σχετικά με τη δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με τίτλο «Ηλίθιοι ή προβοκάτορες;» επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1.     Η πρόταση του ΠΑΜΕ σήμερα, 13/5 στην ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, ήταν 24ωρη απεργία αύριο 14/5, ως άμεση απάντηση στην επιστράτευση και 48ωρη απεργία στις 16 και 17/5.

2.     Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι αυτοί που στην ΟΛΜΕ βγαίνουν στα κεραμίδα με την πρόταση για απεργία διαρκείας, σε συμμαχία με ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη ΔΟΕ, παρά την πρόταση του ΠΑΜΕ από 2/5, σκέφτηκαν να απαντήσουν στις 10/5.

Είναι οι ίδιοι που, μπροστά στην επιστράτευση, μέρες τώρα στην ΟΛΜΕ και σήμερα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κήρυξαν αναμονή ως τις 17/5! Βοηθούν έτσι την κυβέρνηση να παίζει μονότερμα στο γήπεδό της, να σκορπά το φόβο, για να περάσει η επιστράτευση, να τσακιστεί το κίνημα ώστε να μπορέσει να περάσει ανενόχλητα όλα τα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα το επόμενο διάστημα («νέο» σχολείο, αξιολόγηση, τσάκισμα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων...)


Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα

συμπεράσματά τους από τη στάση τους.
__________________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου