Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας για τους 5 στην Κούβα


  Πηγές :ACN Radio Reloj
Αβάνα, 30 Απρίλη 2013,  Η δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών της  ΙV Διεθνούς Nεολαιίστικης Συνάντησης Αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς αντιτρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί στις ΗΠΑ,  είναι αφιερωμένη στην ανταλλαγή εμπειρίας, ιδεών και  προτάσεων  για  συντονισμό  δράσης για την απελευθέρωση τους. Πάνω από 150 αντιπρόσωποι από 22 χώρες συμμετέχουν στο Φόρουμ, ανάμεσά τους:

Karol Cariola, γενική γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Χιλής που μετέφερε την εμπειρία από τις πολλές συγκεντρώσεις αλληλργγύης στους 5 που οργανώνονται στη χώρα της.

O Yacob Yosef Perazo στέλεχος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος των ΗΠΑ που τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες τόσο στην Βορειοαμερικάνικη κοινωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο για να επιστρέψουν οι 5 στην Κούβα.
Στα πλαίσια του Φόρουμ οργανώθηκαν σήμερα το πρωί στην έδρα της Εθνικής Σχολής «Julio Antonio Mella» της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC)  δύο Ομάδες Εργασίας η μία από τις οποίες ασχολήθηκε με την συμβολή των διανοουμένων και των νέων καλλιτεχνών στην υπόθεση της απελευθέρωσης των  Gerardo Hernández, Fernando González, Ramón Labañino, Antonio Guerrero και René González.
Η δεύτερη ομάδα εργασίας επικεντρώθηκε στην μέχρι τώρα δράση αλλά και στα καθήκοντα που απορρέουν από την αναγκαιότητα να σπάσει ο τοίχος σιωπής  για την υπόθεση των 5, αξιοποιώντας την κυβερνοχώρο, τις νέες τεχνολογίες την πληροφορίας και επικοινωνίας σαν όπλα για την διάδοση της αλήθειας.
Σε αυτά τα πλαίσια  ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κουβανικό blog jorgitoxcuba  του Jorge Jerez Belisario  δευτεροετούς φοιτητή δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο “Ignacio Agramante” της επαρχίας Γκαμαγουέι, το οποίο έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στις σελίδες  κοινωνικής δικτύωσης. 

 Από το 2007 ανά διετία οργανώνεται  το συγκεκριμένο φόρουμ με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών για λογαριασμό των κινημάτων νεολαίας και των φοιτητικών οργανώσεων της Κούβας και εντάσσεται στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην μεγάλη αδικία κατά 5 αθώων ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Ο Gerardo, ο René, ο Ramón, ο Antonio  και ο Fernando συνελήφθησαν στο Μαϊάμι στις 12 Σεπτεμβρίου 1998  και η (βορειοαμερικάνικη) κυβέρνηση τους κρατά σε αιχμαλωσία καθώς ποτέ δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή τους , και παρ όλα αυτά καταδικάστηκαν με βαριές  ποινές, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής της ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου