Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

μετανάστες εντοπίστηκαν στις ακτές της Ικαρίας



Εικόνα αρχείου
Στις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα τα Λιμεναρχεία Ικαρίας δέχτηκαν τηλεφωνήματα για την παρουσία μεταναστών στην Ν.Δ. Ικαρία στις 7.30 Tο πρωί εντοπίστηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ευδήλου, στο ρέμα Κισσσέ κοντά στο Αμάλου 33 άνθρωποι χωρίς έγγραφα από την Συρία (12 άντρες 11 γυναίκες 10 παιδιά). Οι κάτοικοι του Αμάλου τους πήγαν αμέσως τρόφιμα και νερό για να καλυφούν οι πρώτες ανάγκες.
Αυτή την στιγμή, Τρίτη μεσημέρι, βρίσκονται στο Λιμεναρχείο Ευδήλου, στην συνέχεια, γύρω στις 5, θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ικαρίας για εξετάσεις και έπειτα θα φιλοξενηθούν από το δήμο Ικαρίας στις πηγές του Ασκληπιού. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν σε είδη ρουχισμού, ας σπεύσουν.
Νέα ενημέρωση: Οι 33 μετανάστες παρέμειναν όλο το βράδυ στο Νοσοκομείο Ικαρίας και σήμερα (Τετάρτη) το πρωί αναχώρησαν για το Κέντρο Μεταναστών στην Σάμο για τα περαιτέρω. Η βοήθεια του δήμου Ικαρίας, των κατοίκων του νησιού από το Αμάλου που τους πηγαν φαγητο και νερό αμέσως μόλις εντοπίστηκαν, της ευρύτερης περιοχής του Ευδήλου και του Αγ. Κήρυκου (μεταφορά τους, διατροφή, ρουχισμός) ήταν άμεση και συγκινητική.   
ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου