Η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο ρόλος του ΣΕΒ αλλά και η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών, θα είναι τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλο, στην ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ την Δευτέρα.
Στην συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις» με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Σημείο αναφοράς στις ομιλίες όλων θα αποτελέσει η μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα. 
 _______


Δεν μας εξηγεί η Αυγή περί ποίου McKinsey πρόκειται.
Εάν είναι το McKinsey Global Institute (MGI), που υποψιάζομαι, τότε το ίδιο εξηγεί τον σκοπό ύπαρξης του.


The business and economics research arm of McKinsey was established in 1990 to develop a deeper understanding of the evolving global economy. Our goal is to provide leaders in the commercial, public, and social sectors with the facts and insights on which to base management and policy decisions.

(Το επιχειρησιακο και οικονομικό σκέλος της έρευνας του McKinsey, ιδρύθηκε το 1990 για να αναπτύξει βαθύτερη κατανόηση της εξελισσόμενης παγκόσμιας οικονομίας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ηγέτες στις επιχειρήσεις, τον δημόσιο και κοινωνικό τομέα με τα στοιχεία και τις ιδέες στις οποίες να βασίσουν αποφάσεις για πολιτικέw και διαχείριση).


Που σημαίνει ότι ο Αλέξης συνεχίζει εντονότερα αυτό που έχει αρχίσει να κάνει ανοιχτά και χωρίς συστολές. Στην προκειμένη περίπτωση, παίρνει μέρος ως εκπαιδευόμενος σε κάτι μεταξύ σεμινάριου, κατηχητικού και συνέλευσης που διοργανώνουν οι καπετάνιοι της βιομηχανίας, το οποίο βέβαια έχει και το κοινωνικό του περιεχόμενο - δημιουργεί σχέσεις προσωπικής επαφής που βοηθούν την επικοινωνία και την ατμόσφαιρα συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων...

Αλλά και να μην είναι αυτό το McKinsey που υπέθεσα, δεν έχω κάνει λάθος σ΄ αυτό το ζήτημα - είμαι σίγουρος: οι άνθρωποι (της αριστεράς εννοώ, οι άλλοι δεν χρειάζονται προσχήμτα) έχουν χάσει την αίσθηση ντροπής.

Μ