Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ένας Όχι και Τόσο Αναπάντεχος Θιασώτης του Λογιστικού Ελέγχου



Γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης
Στηρίζει (και) τους τραπεζίτες
Εξετάσεις στους μεγαλοτραπεζίτες έδωσε την Τετάρτη στη Βουλή η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της Ηλ. Παναγιώταρος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, έδειξε μέγα πόνο για τα ...ζόρια που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες: «(...) Αυτοί που διέλυσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βουλιάζει, τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται (...) αυτοί που διέλυσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι οι ίδιοι που τους έχετε κάνει υπουργούς, πρωθυπουργούς».
Ακολούθως αποφάνθηκε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο κακός δημόσιος τομέας και ο κακός ιδιωτικός τομέας» αλλά τα «λαμόγια», βγάζοντας λάδι τους καπιταλιστές, που βάζουν στο χέρι ό,τι παράγεται με ιδρώτα του λαού. Ο ίδιος αναγνώρισε το δημόσιο χρέος ως χρέος του λαού που πρέπει να το πληρώσει, ζητώντας μόνο λογιστικό έλεγχό του για «να δούμε πόσο είναι το τοκογλυφικό κομμάτι του», λες και το υπόλοιπο αφορά τα πλατιά λαϊκά στρώματα που δεκάρα δεν είδαν τόσα χρόνια από όσα τους ζητούν τώρα πίσω κάθε λογής πιστωτές.
Τέλος, ζήτησε κι αυτός, όπως τα κόμματα της συγκυβέρνησης, να γίνουν «διαρθρωτικές αλλαγές» και ταυτίστηκε πάλι με τη μεγαλοεργοδοσία τασσόμενος ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, λέγοντας ότι έχουν μείνει «ανέγγιχτοι όλοι οι εργατοπατέρες (...) το πραγματικό καρκίνωμα είναι αλώβητο». Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής», που πρέπει να αντιμετωπιστεί οργανωμένα και ταξικά από το εργατικό κίνημα: Στήριγμα του συστήματος, αποκούμπι του κεφαλαίου στον πόλεμο που κλιμακώνει σε βάρος του λαού.


Δέστε τώρα πως οι ίαινες με προβιά λέοντα και τα πρόβατα με προβιά λύκου κάνουν παρόμοιες εκκλήσεις προς ανεγκέφαλους μικροαστούς.

  • Για το σύστημα που πάσχει, ούτε καν μπαίνει ζήτημα αν είναι καπιταλιστικό, οι νεοναζί, δια στόματος του Ηλ. Παναγιώταρου στην βουλή, λενε πως «φταινε τα λαμογια». Ενώ οι κάργα-αριστεροί λενε πως φταιει η κακή διαχείριση, ή ο νεοφιλελευθερισμός.
  • Για το πρόβλημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος οι νεοναζί λενε πως φταινε οι μεγάλοι τοκογλύφοι,  οι δε ριζοσπάστες αριστεροί μιλούν ακόμα για «golden boys» και για καζινο-καπιταλισμό. Δεν εχουν τον κατάλληλο εγκέφαλο για να διανοηθούν ότι πιθανόν, λεω εγώ τώρα, πιθανόν να φταίει το γεγονός ότι η ελίτ που μας κυβερνάει έχει συσσωρεύσει τόσα κεφάλαια που δεν ξέρει που να τα βάλει.
  • Απο κοινού οι νεοναζί και οι ουλτρα-σοσιαλιστές αναγνωρίζουν ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να πληρωθεί, (απο ποιον; Μα ποιος πληρώνει πάντα!) και τώρα πρόσφατα, οι θιασώτες του λογιστικού ελέγχου αποκτούν κι ένα νέο, όχι αναπάντεχο, οπαδό.  Πάλι δια στόματος του Ηλ. Παναγιώταρου στην βουλή, το επίχρυσο αυγό ζητάει λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, έτσι για «να δούμε πόσο είναι το τοκογλυφικό κομμάτι του»
  • Οι νεοναζί τέλος, δια στόματος του Ηλ. Παναγιώταρου στην βουλή, θεωρούν ότι εχουν μείνει «ανέγγιχτοι όλοι οι εργατοπατέρες (...) το πραγματικό καρκίνωμα είναι αλώβητο». Δηλαδή διαδοχικές μνημονικές συγκυβερνήσεις δεν εχουν κάνει αρκετά για το χτύπημα του «πραγματικού καρκινώματος», των εργασιακών δικαιωμάτων. Ενώ απο την αξιωματική αντιπολίτευση...
... ε, όχι δα(!), δεν τόλμησαν να το πουν αυτο έτσι ωμά ακόμα... αλλά κάνετε λίγη υπομονή. Έχουμε καιρό. Δεν αποκλείεται να τ’ ακούσουμε κι αυτο ή κάτι παρόμοιο απο δαύτους. Τίποτε δεν εκπλήσσει πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου