Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Lagarde: «Τι σκέπτομαι για τα μικρά παιδιά της Ελλάδας»

Το νέο που δημοσιοποιείται απο τον Νίκο Μπογιόπουλο (βλέπε προηγ. άρθρο) μου θύμισε τις δηλώσεις της Λαγκάρντ στην Guardian πριν μερικούς μήνες. Τις παραθέτω γιατί δεν νομίζω ότι εν τω μεταξύ άλλαξε γνώμη .

Έγραφε λοιπόν η Guardian: «Η Ελλάδα, η οποία έχει δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά ένα πέμπτο από την έναρξη της ύφεσης, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια [σσ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ τον ευφημισμό «οικονομική βοήθεια», αντί να πούνε «ληστεία και πιλάτεμα»] από το ΔΝΤ έχει διαταχτεί απο την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να κόψει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες.

»Ερωτηθείσα αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τις μητέρες που αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν φάρμακα που σώζουν ζωές, οι απαντήσεις της Lagarde ήταν : "Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά από ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πάνε στο μάθημα δύο ώρες την ημέρα, που μοιράζονται μια καρέκλα για τρία παιδιά...»

Και πρόσθεσε παρακάτω: «Ξέρετε κάτι, όσον αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από πληρωμή των φόρων όλη την ώρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα προσπαθούν να γλιτώσουν τον φόρο».
"Νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους και συλλογικά." [...] Οι Έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, αν τα παιδιά τους να επηρεάζονται από τις περικοπές των δαπανών. "Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τις φορολογικές οφειλές τους», είπε.

Τέλος, ερωτηθείσα αν αυτή ουσιαστικά λέει στους Έλληνες και σε άλλους στην Ευρώπη ότι το διασκέδασαν αρκετά κι ήρθε η ώρα να πληρώσουν απαντά: "Σωστά".

Αφήνω τα σχόλια για τον αναγνώστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου