Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μπιτζίνα Ιβανισβίλι





Το κόμμα «Γεωργιανό Ονειρο» του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι ήρθε πρώτο στις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα στη Γεωργία αποσπώντας τα εύσημα τόσο από τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές χώρες, όσο και από τη Ρωσία.

Λαμβάνοντας το 54,87% των ψήφων έναντι του 40,4% του κόμματος «Ενοποιημένου Εθνικού Κινήματος» του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι με βάση σχεδόν το σύνολο των ψηφοδελτίων, ο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι και το κόμμα του αναδεικνύεται στη νέα δύναμη εξουσίας που θα συνεχίσει στη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο δισεκατομμυριούχος από την αρχή δεν έκρυψε την πρόθεσή του να προωθήσει τη στενή συνεργασία της Γεωργίας με τη Ρωσία, συνεχίζοντας τις στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εξάλλου, μετά την εκλογική του νίκη ανακοίνωσε πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό θα είναι στις ΗΠΑ...

Ο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι - που κατέχει την 185η θέση στη λίστα «Forbes» των πλουσιότερων ανθρώπων - απέκτησε την αμύθητη περιουσία του από την καταλήστευση του πλούτου της ΕΣΣΔ. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στη βιομηχανία μετάλλων, στο τραπεζικό σύστημα καθώς και σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μπορίς Γιέλτσιν στο β' γύρο των εκλογών του 1996, στήριξε - και οικονομικά - τον Μ. Σαακασβίλι στην δήθεν «Επανάσταση των Ρόδων» που στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις για τις υποτιθέμενες «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» που προώθησε. Πρόκειται για πολιτικό που θα συνεχίσει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική κάτι που προδιαγράφει τη συνέχιση των βασάνων του λαού.

Πηγή -
Κ.Χ. (http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7074927&publDate=7/10/2012)
Σκιτσο: Κώστας Γρηγοριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου