Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ανοικτή επιστολή προς κύριο Χρηστάκο



  

Κύριε Χρηστάκο,

Το παρόν κείμενο αποτελεί ανοικτή επιστολή μου προς εσάς με σκοπό να εκφράσω σαν πολίτης και τηλεθεατής την έντονη διαμαρτυρία μου για το τρόπο με τον οποίο εκφραστήκατε κατα την διάρκεια του πρωινού τηλεοπτικού προγράμματος  ‘Σαββατοκύριακο στην  ΝΕΤ’  που παρουσιάσατε με την κυρία Παρασκευοπούλου το περασμένο Σάββατο.

Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα απο δηλώσεις του μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου, οι οποίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου, και οι οποίες προφανώς  αποτέλεσαν και τον λόγο για τον οποίο τον καλέσατε σε συνέντευξη στο προαναφερθέν πρόγραμμα:
  
«Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη είναι ένδειξη  αναστήματος και ήθους και άξιες σεβασμού για το γεγονός ότι καταδίκασε την διαγωγή της Χρυσής Αυγής που για μια ακόμα φορά ασχημόνησε με αφορμή την παράσταση Corpus Christi στο θέατρο "Χυτήριο".

Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρουσιάσατε, μειλίχια και ξεκάθαρα έδειξε πάλι, προς τιμήν του, ένα ήθος το οποίο είναι κραυγαλέα άφαντο απο ανυπόφορα πολλούς κληρικούς.

Το ίδιο ήθος απουσίαζε απο μία δική σας παρέμβαση κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον καλεσμένο σας μητροπολίτη Παύλο. Συγκεκριμένα και ειδικά αναφέρομαι στην παρακάτω ερώτηση που του θέσατε:

« Πάντως Σεβασμιότατε, εγώ πληροφορούμαι και ξέρουμε απ’ τα μέσα ενημέρωσης ότι η Χρυσή Αυγή προχωρά σε πολλές δράσεις, δράσεις που βοηθούν και πολίτες  και στο δικό σας το νομό και στην δική σας δηλαδή περιοχή».

Δεν θα σχολιάσω «τι ξέρετε» απο τα μέσα ενημέρωσης, ούτε θα ρωτήσω απο που «πληροφορείστε» ότι μια φασιστική συμμορία προχωρά «σε πολλές δράσεις», τι είδους «δράσεις» είναι αυτές και σε τι οι νεοναζί «βοηθούν τους πολίτες» οπουδήποτε. Θα σας πω απερίφραστα μόνο ότι είναι ντροπή σας, ότι είναι απαράδεχτο τα τέλη που πληρώνουν οι έλληνες  τηλεθεατές να χρησιμοποιούνται για την αμοιβή ανθρώπων οι οποίοι, κάνοντας κατάχρηση της θέσης τους, προβαίνουν σε προπαγάνδα για λογαριασμό των νεοναζί.

Θ' απαιτούσα την παραίτηση σας αν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι η απαράδεκτη εκθείαση του ρόλου των νεοναζί απο την ΕΡΤ δεν είναι αδήλωτη πολιτική της.

Εξοργισμένα

Μ. Γαλαντόμος









1 σχόλιο:

  1. Να παρακαλέσω φιλικά ιστολογια να αναδημοσιεύσουν την επιστολή μου, η να συντάξουν δικές επιστολές αναρτήσεις στο θέμα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα κανάλια να περνούν φασιστική προπαγάνδα, απροκάλυπτη ή κεκαλυμμένη, χωρίς αντιδράσεις απο τους τηλεθεατές τους. Σε κάθε περίπτωση που συμβαίνει αυτο πρέπει να μαθαίνουν ότι όχι μόνο δεν «μασάμε» αλλά είμαστε και διατεθειμένοι να αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή