Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Διπλή δολοφονία πριν τις προεδρικές εκλογές



ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές και ενώ ο νυν πρόεδρος, Ούγο Τσάβες, φέρεται από τις δημοσκοπήσεις να προηγείται με 20 μονάδες του αντιπάλου και για πρώτη φορά της ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, μία δολοφονία δύο ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης πυροδοτεί το σκηνικό.

Το Σάββατο, το βράδυ νεκροί από τα πυρά ενόπλων έπεσαν δύο τοπικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης υποτίθεται κατά τη διάρκεια «αψιμαχιών» με οπαδούς του προέδρου Τσάβες.

Οι συνθήκες δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ η κυβέρνηση διάταξε έρευνα. Ωστόσο αυτή η διπλή δολοφονία εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς παρά το γεγονός ότι ο Καπρίλες φέρεται να έχει τη στήριξη 50 κομμάτων και ομάδων της αντιπολίτευσης, η υποστήριξη που τυγχάνει ολοένα και μειώνεται. Χαρακτηριστικά, ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο πρώην ισχυρός κυβερνήτης της επαρχίας Φαλκόν, ο Αλδο Σερμένο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Καράκας, ήρε την υποστήριξή του καταγγέλλοντας ότι ο Καπρίλες άλλα σχέδια πραγματικά έχει και άλλα δηλώνει δημόσια.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος Τσάβες, προσπαθώντας να κάνει άνοιγμα στα μεσαία στρώματα, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι «αν ήταν Αμερικανός θα ψήφιζε Ομπάμα»... Η δήλωση αυτή δείχνει ότι δεν κατανοείται ο χαρακτήρας του ιμπεριαλισμού και καλλιεργούνται αυταπάτες για δήθεν διαφορά ουσίας ανάμεσα σε «Δημοκρατικούς» και «Ρεπουμπλικάνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου