Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Πρόεδρος Πούτιν παραδέχεται πως ο Snowden ενδέχεται να παραμείνει στη Ρωσία




O πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά, ότι ο Edward Snowden, πρώην υπάλληλος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, μπορεί να χορηγηθεί άσυλο στη Ρωσία, ως υπερμάχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος πρόεδρος είπε οτι η δυνατότητα αυτή εξαρτάται από το να τηρήσει σιωπή ο Snowden και να σταματήσει την αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ σχετικά με τον κυβερνοχώρο και την τηλεφωνική κατασκοπεία σε όλο τον κόσμο.

Στο τέλος του Φόρουμ Χωρών Εξαγωγής  Αερίου ο Πούτιν επέμεινε στους δημοσιογράφους ότι ο Snowden, ο οποίος καταζητείται από κατασταλτικά σωματα των ΗΠΑ, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι μυστικός πράκτορας των Ρώσων.

Είναι ένας άνθρωπος που αποκάλυψε μυστικά για την κατασκοπεία σε πολίτες των ΗΠΑ και αξιωματούχους απο άλλες χώρες, και ο κόσμος τον βλέπει ως ήρωα των ανθρωπίνων δικαωμάτων, δήλωσε ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσαν οδηγίες στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και στο FBI να ενώσουν τα χέρια τους για να βρουν μια λύση στην υπόθεση Snowden.

πηγή Prensa Latina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου