Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

εμπρός της γης οι τεμπέληδες, νωχελικοί, δόλιοι και διεφθαρμένοι



 Μέρκελ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Δεν βλέπω νέο κούρεμα
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο χάρη στην ιδιαιτέρως προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά […] Αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους της θα συνεχίζει να θεωρείται δεδομένη».

Αυτά δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ προχτές στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», δίνοντας εύσημα στον ομογάλακτο της, ενώ ταυτόχρονα υπονόησε να μην ανοίξει η όρεξη κανενός για αλλo κούρεμα.   
Παλιότερα, τον Μάιο του 2011, η ίδια η Μέρκελ είχε πει σε μέλη του κόμματός της, την Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση CDU:  
«Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται τόσο νωρίς, σε κάθε περίπτωση όχι πριν από τους ανθρώπους στη Γερμανία, καθώς και οι μισθωτοί θα πρέπει να επίσης να δουλεύουν λίγο πιο σκληρά, γιατί δεν είναι φυσιολογικό για κάποιους να παίρνουν μεγάλες άδειες, όταν άλλοι, όπως εμείς, να μην παίρνουν σχεδόν καθόλου. Σε μακροπρόθεσμη βάση, δεν είναι δυνατόν αυτό να λειτουργήσει, ακόμη και με ένα κοινό νόμισμα».
Για να «θεωρείται δεδομένη η βιωσιμότητα του χρέους», που δεν είναι καθώλου, χρειάστηκε να φτάσουμε στην παραδεισένια κατάσταση όπου πολλοί εργαζόμενοι, κυριως οι νέοι, αντί να συνταξιοδοτούνται νωρίς, ή μάλλον νωρίτερα από τους γερμανούς (κατά την Μέρκελ), δεν θα συνταξιοδοτούνται ποτέ, για ευνόητους λόγους. Και αντί να δουλεύουν πιο σκληρά, ή τουλάχιστον όσο σκληρά δουλεύουν και οι γερμανοί (κατά την Μέρκελ), και να μην παίρνουν άδειες, όπως οι γερμανοί (κατά την Μέρκελ),  τώρα βρίσκονται σε μόνιμη «άδεια», την οποία κάποιοι την λένε «ανεργία» (όπως βέβαια και αρκετοί γερμανοί).

Μ’ όλα ταύτα, εξακολουθούν να τους λένε: Για την πτώση των μισθών σας, για το ότι οι συντάξεις σας είναι φτωχές, για το ότι δεν μπορείτε να πάρετε άδεια να ξεκουραστείτε και, εν ολίγοις, για τα δεινά σας, φταίει που η Γερμανία «αναγκάζεται να διασώζει αυτούς τους μεσογειακούς χαραμοφάηδες», και άρα, ανταποκρινόμενοι στο αίσθημα δικαιοσύνης που έχετε, τους επιβάλουμε αυτό που τους αξίζει – μια άγρια λιτότητα, πολύ χειρότερη από αυτή που υποφέρετε εσείς. Μη τα βάζετε λοιπόν με την ευρωπαϊκή ένωση και, κυρίως, μη χάνετε την υπομονή σας με το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτά που είπε η Μερκελ, τα οποία αναπαράγονται στον γερμανικό τύπο, σε διάφορες παραλλαγές, ότι δηλαδή οι Έλληνες και γενικότερα οι μεσογειακοί λαοί  είναι «τεμπέληδες, νωχελικοί, δόλιοι και διεφθαρμένοι", (δηλαδή είναι μια φαύλα ράτσα) απευθύνονται πρώτιστα σε γερμανούς οι οποίοι υποφέρουν λιτότητα διαρκείας. Είναι η νέα, καταχθόνια μορφή Ευρωπαϊκού ρατσισμού. Σκοπός του είναι να στρέψει την οργή των εργαζόμενων ενός κράτους για την κατάντια τους προς άλλους εργαζόμενους ενός άλλου κράτους, οργή που αναγκαστικά παίρνει και χαραχτήρα εθνικιστικού μίσους και περιφρόνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου