Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η CIA προβληματίζεται για την κλιματική αλλαγή (ή για μετεωρολογικό πόλεμο)



Haarp antenna farm

Μεταφράζω από τον Ιndependent:


 […] Κατά την  αμερικανική ιστοσελίδα «Mother Jones», η CIA βοηθά στην χρηματοδότηση μιας μελέτης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που θα διερευνήσει κατά πόσο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Γεωμηχανική - που ορίζεται ως σκόπιμη και μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στο κλιματικό σύστημα της Γης - για να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.
Ο ιστοτόπος της NAS περιγράφει την μελέτη ως διερεύνηση «ενός περιορισμένου αριθμού προτεινόμενων τεχνικών της Γεωμηχανικής, που συμπεριλαμβάνουν παραδείγματα διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας (SRM) και τεχνοτροπίες απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα (CDR)». Ο σκοπός της, κατά τον ιστοτόπο, είναι να αποφανθεί «γενικά για πιθανές επιπτώσεις από την εγκατάσταση αυτών των τεχνολογιών, εις το περιβάλλον, την οικονομία και την εθνική ασφάλεια».
Η διαχείριση ηλιακής ακτινοβολίας (SRM) είναι ένα θεωρητικό μέρος της Γεωμηχανικής που εισάγει την ιδέα της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός, σε μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί η υπέρυθρη ακτινοβολία και να σταματήσει η αύξηση της θερμοκρασίας.
Το κόστος της εργασίας φέρεται να ανέρχεται στα 630,000 δολάρια, και η NAS το μοιράζεται με τη CIA, την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, και τη NASA, με βάση σχετικές εκθέσεις.

Πολλή σπέκουλα  έχει περιβάλλει τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει από καιρό εμπλακεί σε τύπους χειραγώγησης των καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης μιας πολυσυζητημένης προσπάθειας να κάνει χρήση της «νεφο-σποράς» [cloud-seed] – διαδικασία διασποράς ουσιών στον αέρα, για τη συμπύκνωση νεφών ή δημιουργία πυρήνων πάγου και στη συνέχεια βροχή ή χιόνι - κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Ευρέως διαδεδομένη ήταν επίσης η είδηση ότι η κινεζική κυβέρνηση «νεφό-σπειρε» πριν από την τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, για να δημιουργήσει μια νεροποντή αλλού και να κρατήσει το γήπεδο στεγνό, με βολές ιωδιούχων κρυστάλλων  σε σύννεφα βροχής πάνω από το Πεκίνο.

Η χειραγώγηση του Καιρού ήταν πρόσφατα στην επικαιρότητα, μετά από ισχυρισμούς ορισμένων αμερικανών σχολιαστών ότι οι καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι στην Οκλαχόμα, μαζί με άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ο τυφώνας Sandy, δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Haarp antenna farm [σ.σ. antenna farm = φάρμα με κεραίες (αντί για δέντρα, φυτά ή ζώα)] στην Αλάσκα.
Ένας εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη μελέτη NAS, αλλά κατα το Mother Jones: «Είναι φυσικό, σ’ ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή, η Υπηρεσία [CIA] να εργάζεται με τους επιστήμονες για να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια».


*********
RED ROCK VIEWS: 

Αν ξέρουμε λιγάκι για τον ρόλο που παίζει η «Υπηρεσία» δεν θα πιστέψουμε ότι ξαφνικά εμπνέεται από οικολογική συνείδηση.

Η χειραγώγηση του καιρού έχει ήδη μπει στο ρεπερτόριο των μεθόδων πόλεμου, και το «φυσικό» είναι να ενδιαφέρεται ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός για πορίσματα ερευνών που αφορούν τον πιθανόν χειρισμό των καιρικών συνθηκών.

Αν κάτι μπορεί να προβλεφτεί, αυτό είναι ότι οι ιμπεριαλιστές, που είναι πάντα έτοιμοι να υπονομεύσουν την βιωσιμότητα ζωής σε τούτο  τον καταταλαιπωρημένο από τον καπιταλισμό πλανήτη, και το κάνουν, στο πολύ κοντινό μέλλον  θα προσθέσουν όξινη, δηλητηριώδη βροχή δίπλα στα ασφυξιογόνα τους για να μας καταστέλλουν, και τεχνιτές καταιγίδες, δίπλα στα άλλα ποικίλα και «έξυπνα» πυρομαχικά, πυρηνικά και χημικά τους, για να μας πολεμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου